Wat is het?

Sinds 1 augustus 2014 zijn alle scholen verplicht elk kind een goede onderwijsplek te bieden. Scholen en schoolbesturen werken met elkaar samen om dat goed te organiseren. Dat doen ze in regio’s in zogenaamde samenwerkingsverbanden.Het Samenwerkingsverband Stromenland is een grote regio. Alle schoolbesturen en alle basisscholen en scholen in het speciaal (basis) onderwijs in de gemeenten Beuningen, Boxmeer, Cuijk, Druten, Grave, Groesbeek, Heumen, Mill en Sint Hubert, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Sint Anthonis, Ubbergen, West Maas en Waal en Wijchen horen bij Samenwerkingsverband Stromenland.

Samenwerkingsverband Stromenland streeft ernaar iedere leerling passend onderwijs te bieden. Als het kan op school, in de klas. Als dat niet mogelijk is dan zoekt de school samen met de ouders een goede onderwijsplek in de buurt binnen het samenwerkingsverband. Het uitgangspunt is: ‘Gewoon als het kan, speciaal als het moet.’

Hoe werkt het?

Netwerkorganisatie

Samenwerkingsverband Stromenland is een stichting. Hierin werken 24 besturen met 167 scholen voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs met elkaar samen. Als netwerkorganisatie zorgt het voor passend onderwijs voor alle leerlingen in de regio.

Ondersteuningsplatforms en bestuurskantoor

Het werkgebied van Stromenland is groot, daarom is het opgedeeld in 4 zogenaamde ondersteuningsplatforms (regio’s). De centrale coördinatie van alle werkzaamheden doet het bestuurskantoor. Het bestuurskantoor ondersteunt ook de regio’s.Elk ondersteuningsplatform werkt in een bepaalde regio. De contactpersonen in de regio zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van passend onderwijs.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Stromenland.

Heeft u gevonden wat u zocht?