In februari en maart planten wij verspreid over het buitengebied ongeveer 600 nieuwe bomen. De bomen komen te staan op plekken waar in de afgelopen jaren zieke of dode bomen zijn weggehaald. En op plekken waar in het verleden bomen hebben gestaan zonder deze te vervangen door nieuwe bomen. 

Bomen hebben veel voordelen

Bomen zorgen voor een prettige woon- en gezonde leefomgeving. Ze reinigen de lucht en zorgen voor zuurstof. Zo helpen bomen mee aan de bestrijding van de klimaatverandering. Door bomen aan te planten, verhogen we de natuur- en recreatieve waarde in het gebied. 

Biodiversiteit

Voor onze fauna en flora zijn bomen van levensbelang. Door bomen te planten, geven we vogels, vleermuizen en insecten nest- en schuilplaatsen. Bomen leveren voedsel in de vorm van bessen voor vogels, bloemen met nectar voor insecten en bladeren voor de rupsen van prachtige vlinders. 

Waar & planning

U vindt hier een kaart met alle plaatsen van de bomen. De werkzaamheden starten half februari en zijn voor 1 april afgerond. 

Boomsoort en plantafstand

We hebben gekozen voor inheemse soorten (zoals Iep, Zwarte populier, Els en Linde) op een enkele populier na. Dit maakt het bomenbestand minder kwetsbaar als er een boomziekte uitbreekt. Daarnaast draagt het bij aan meer biodiversiteit. De bomen worden op ongeveer 20 meter van elkaar aangeplant zodat ze de ruimte hebben om te groeien.