Op de 8e Dag van de Toekomst praten inwoners, ondernemers en vrijwilligers(organisaties) over de leefbaarheid van onze 8 dorpen in 2030. Het thema is Samenwerken & Promoten.

Wanneer?

Donderdag 9 juni 2022, van 16.30 tot 21.30 uur
(Wij verzorgen het eten)

Waar?

MFA De Rosmolen
Leliestraat 19
6658 XN Beneden-Leeuwen

Wat is er al gedaan?

Er is al veel gedaan met de 15 speerpunten in de Visie Leefbaarheid 2030. Samen met de deelnemers blikken we kort terug op de uitvoering van de ideeën van de 7e Dag van de Toekomst op 3 februari 2021.

Gezocht: nieuwe ideeën

Centrale vraag is: ‘Zijn er ontwikkelingen die vragen om nieuwe ideeën?’
Denk hierbij aan belangrijke thema’s voor de leefbaarheid:

  • Burgerparticipatie
  • Duurzaamheid
  • Ondernemen/Recreatie
  • Onderwijs/Jeugd
  • Welzijn/Zorg
  • Wonen/Mobiliteit

Samen met jou gaan we in 2 sessies onder het genot van een ‘dynamisch diner’ op zoek naar nieuwe – ‘wilde’ maar ook realiseerbare – ideeën.

Ook enthousiast geworden, en wil je meepraten?

De aanmeldtermijn is verstreken. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Willems Boven-Leeuwen als ‘constructieve partner’

De bevlogen directeur Jurgen van Dinteren trapt af en staat garant voor een dynamische en heldere peptalk. Willems wil als ‘constructieve partner in metaal’ duurzaam ondernemen. En hiermee een inspiratiebron zijn voor klanten, medewerkers en de maatschappelijke omgeving.

“Samen met onze klanten zetten we ons in voor de duurzaamste oplossing bij het realiseren van projecten,” aldus Jurgen. Hij is een warm pleitbezorger voor meer positieve aandacht voor het mooie techniekonderwijs. Jurgen vertelt ook over hoe Willems Boven-Leeuwen relevante speerpunten van de Visie Leefbaarheid 2030 vertaalt naar de bedrijfsvoering.

Omdenken: van probleem naar mogelijkheid

Als afsluiting draaien we de zaken om met een wervelende en interactieve Omdenk-clinic. Dit is een show met een hoge amusementswaarde en veel humor. Wat is het verschil tussen ‘ja-maar-denken’ en ‘ja-en-denken’, het verschil tussen het denken in termen van bedreigingen of kansen? In de meeste organisaties zijn de bereidheid en kennis om op een ‘ja-en-manier’ te denken (meer dan) aanwezig. Alleen: er is wel een verschil tussen kennen en kunnen. Over dit kunnen gaat de Omdenk-clinic die heel duidelijk maakt dat ‘ja-en denken’ en ‘omdenken’ nog knap lastig zijn. Want op de een of andere manier kleuren we toch het liefst binnen de lijntjes.

Unieke en energieke dagvoorzitter

De ervaren dagvoorzitter en auteur van ‘De FUNfactor’ Judith Smits heeft lokale roots en leidt het programma in goede banen. Ze stelt de juiste vragen, maakt de deelnemers op haar unieke, energieke wijze enthousiast en zorgt ervoor dat ze actief meedoen.

Bel of mail gerust als je vragen hebt

Je kunt contact opnemen met Sandra Rikken via dagvandetoekomst@westmaasenwaal.nl of via telefoonnummer 14 0487.

Heeft u gevonden wat u zocht?