De Dag van de Toekomst is de jaarlijkse bijeenkomst vanuit de Visie Leefbaarheid Kernen 2030. Op deze dag wordt gekeken naar wat er al is gedaan met de speerpunten en maatregelen voor de leefbaarheidsaspecten wonen, werken, onderwijs, recreatie en zorg? En - ook belangrijk - zijn er nieuwe ontwikkelingen en ideeën die vragen om nieuwe maatregelen?
Samen gaan we met passie op zoek naar nieuwe initiatieven die de leefbaarheid van onze dorpen verbeteren.

In 2020 organiseren we deze bijeenkomst voor de 6e keer voor inwoners, ondernemers en (vrijwilligers) organisaties uit onze gemeente. Dit keer ligt de focus vooral op zorg en ondernemen.

Frisse blik met prikkels

Dagvoorzitter Hans Etman staat garant voor een frisse blik met een dosis humor. Hij prikkelt zo nodig om de discussie levendig te houden.

3 pakkende presentaties

Ben van Ooijen, Klaus Boonstra en Benno Schildkamp nemen je mee met hun bijzondere kijk op leefbaarheid en alles wat hiermee samenhangt.

Ben van Ooijen uit Appeltern is grondlegger en directeur van De Tuinen van Appeltern. Hij schrijft en spreekt over ‘Tuingeluk’ in tuinwijsheden, denksels en columns. Zijn passie voor tuinen en een groen leven weet hij te combineren met innoverend ondernemen door o.a. jaarlijks nieuwe activiteiten te bedenken voor ‘De Tuinen’. Ben vertelt ook over het belang van samenwerken.

Klaus Boonstra uit Sneek werkt al jaren in allerlei functies in de wereld van zorg en onderwijs. Zijn hart klopt echt voor de inhoud, kwaliteit en ontwikkeling. Z’n lange ervaring in bestuurlijke, management- en projectfuncties laat zien dat bedenken én realiseren echt mogelijk zijn. ‘Er kan veel meer dan je vaak denkt. Ik help je over je schroom heen te komen, om partners te vinden en je idee tot uitvoering te brengen.’

Benno Schildkamp heeft met een snelgroeiend bedrijf (in korte tijd van 4 naar 170 medewerkers) een 1e prijs gewonnen in een ‘competitie’ over samenwerking waarbij de mens centraal staat. Hij schreef hierover het boek ‘Voetballend Ondernemen’. Deze Tukker on Tour vindt het allemaal niet zo bijzonder, maar eigenlijk heel normaal. ‘Je neemt collega’s en klanten serieus, zoals het hoort’. Dit doet hij op een sportieve en bevlogen manier maar wel met een flinke dosis no-nonsense humor!

Bel of mail gerust als je vragen hebt

Je kunt contact opnemen met Sandra Rikken via dagvandetoekomst@westmaasenwaal.nl of telefonisch via 14 0487.

Heeft u gevonden wat u zocht?