De Dag van de Toekomst is de jaarlijkse bijeenkomst vanuit de Visie Leefbaarheid 2030. Op deze dag wordt gekeken naar wat er al is gedaan met de speerpunten en maatregelen voor de leefbaarheidsaspecten wonen, werken, onderwijs, recreatie en zorg. En - ook belangrijk - zijn er nieuwe ontwikkelingen en ideeën die vragen om nieuwe maatregelen?
Samen gaan we met passie op zoek naar nieuwe initiatieven die de leefbaarheid van onze dorpen verbeteren.

In 2021 vindt deze bijeenkomst voor de 7e keer plaats. Door corona is het een digitale ‘thuisblijfeditie’. Het thema dit jaar is Samenwerken & Promoten.

Deelnemen aan deze digitale versie van de Dag van de Toekomst doet u via Microsoft Teams. Voor 4 februari krijgt u van ons de link om mee te doen.

Aanmelden voor de Dag van de Toekomst 2021

Internationale ervaring voor lokale inspiratie

Ondernemer Kees Willems staat garant voor een dynamische en inspirerende peptalk. Kees is een geboren en getogen West Maas en Waler en directeur/eigenaar van Global Paint Products BV in Boven-Leeuwen en van Global Paint Products NV op Curaçao. Dit is al ruim 30 jaar een gerenommeerd bedrijf in de nationale en internationale verfindustrie. Hij is ook een fervent sporter en verbindt hierdoor zijn betrokkenheid bij lokale activiteiten die de leefbaarheid verbeteren.

Leefbaarheidsquiz

De ervaren dagvoorzitter en auteur Judith Smits heeft ook lokale roots en leidt het programma in goede banen. Ze organiseert tot slot de eerste West Maas en Waalse Leefbaarheidsquiz. Je kunt 3 prijzen winnen waarmee je ook lokale ondernemers steunt.

Online toost

Als je meedoet, heb je sowieso prijs. Want we sluiten – onder aanvoering van Bert van Swam – samen af met een online toost op een beter leefbare toekomst. Je krijgt de ‘toostprijs’ vooraf thuisbezorgd.

Over welk thema wil je meepraten?

Je kunt het thema kiezen waarover je wilt meepraten. Bij aanmelding geef je een 1e en 2e keuze uit de volgende 6 leefbaarheidsthema’s door:

  • Burgerparticipatie
  • Duurzaamheid
  • Ondernemen/Recreatie
  • Onderwijs/Jeugd
  • Welzijn/Zorg
  • Wonen/Mobiliteit

In de 2 thema-sessies ga je aan de slag met uitdagende stellingen die leiden tot nieuwe – ‘wilde’ maar ook realiseerbare – ideeën.

Aanmelden voor de Dag van de Toekomst 2021

Bel of mail gerust als je vragen hebt

Je kunt contact opnemen met Sandra Rikken via dagvandetoekomst@westmaasenwaal.nl of via telefoonnummer 14 0487.

Heeft u gevonden wat u zocht?