Voorkom woninginbraak: maak het inbrekers niet te makkelijk

In de ‘donkere maanden’ worden de meeste inbraken gepleegd. Zorg dat u in deze periode goed voorbereid bent en probeer een inbraak in uw woning te voorkomen. 
 

  • Doe uw ramen en deuren altijd op slot, ook als u maar even weg bent. Haal de sleutel uit de binnenkant van het slot. 
  • Geef uw woning een bewoonde indruk. Bent u een paar dagen niet thuis, vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden.
  • Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg. Plaats goede buitenverlichting.
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk. Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft op hun website(externe link) advies.

De politie geeft op hun website meer tips om woninginbraak te voorkomen(externe link)

Doe mee met Burgernet

En kijk bijvoorbeeld mee uit naar de dader van een woninginbraak. Burgernet(externe link) is een telefonisch netwerk van de politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun (vaste of mobiele) telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermiste persoon. Ziet u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratis Burgernettelefoonnummer, dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie.

Verdachte situatie? Bel 112!

Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct de politie via telefoonnummer 112. Noteer het signalement van de verdachte persoon en eventueel het kenteken van de auto.

Heeft u gevonden wat u zocht?