Er zijn woningen in de gemeente die niet aangesloten zijn op de riolering. Wij zijn benieuwd hoe de bewoners van deze woningen omgaan met het afvalwater. Dit is het water van de keuken, toilet en douche.

Is uw woning niet aangesloten op de riolering?

Vul dan uiterlijk 31 augustus het formulier in.

Invullen vragenlijst

De provincie verleende vrijstelling aan ons om deze huizen niet aan te sluiten

In de periode 2004-2006 sloten wij veel huizen in het buitengebied aan op de riolering. Voor sommige woningen kostte dit de gemeente te veel geld of de toenmalige eigenaar wilde dit niet. De vrijstelling hield  in dat de huiseigenaar de zorg heeft voor het afvalwater. 

Wij willen weten wat er met het afvalwater gebeurt

De vrijstelling is ondertussen verlopen. Wij hebben de verantwoordelijkheid om te kijken of er netjes wordt omgegaan met het afvalwater. Er is geen centrale registratie hiervan. Daarom vragen wij eigenaren van woningen die niet zijn aangesloten op de riolering, een korte vragenlijst in te vullen. De gegevens van deze vragenlijst delen wij met de Omgevingsdienst Rivierenland en het Waterschap Rivierenland. Zij helpen ons met deze klus.

Heeft uw woning geen afvalwatervoorziening?

In dat geval loost uw woning ongezuiverd op de bodem of op de sloot. Dat willen we voorkomen om de natuur en de gezondheid van de omwonenden te sparen. Als dit zo is, gaan we met u in gesprek om te kijken wat er nodig is. En over wie dat gaat doen en wie het gaat betalen.

Mail of bel ons gerust

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met M. (Marco) Barendse, onze beleidsmedewerker riolering. Hij is bereikbaar via: mbarendse@westmaasenwaal.nl of via 0487 599 417. Op maandag is hij niet aanwezig.

Heeft u gevonden wat u zocht?