Bekendmakingen

Met bekendmakingen informeren wij u over bijvoorbeeld de aanvraag van een omgevingsvergunning (zoals bouwen, kappen, slopen) in uw buurt of een vergunning voor een evenement. Ook verordeningen (algemeen bindende voorschriften) en verkeersbesluiten worden op deze manier bekendgemaakt. 

Op de website van de overheid staat een overzicht van alle bekendmakingen.

Hoe werkt deze website?

Vul uw postcode, de grootte van het gebied waarbinnen u wilt zoeken en een zoekterm in. Als u de zoekterm weglaat, krijgt u een overzicht van alle bekendmakingen. Door middel van vinkjes of trefwoorden kunt u een uitgebreide zoekopdracht instellen.

E-mail service bekendmakingen

Ontvang automatisch de bekendmakingen van gemeenten, provincies en waterschappen per e-mail. Op de website van de overheid kunt u zich hier voor aanmelden. Hier kunnen inwoners en ondernemers zelf instellen welk type berichten zij willen ontvangen en binnen welke straal om hun huis of bedrijf.   

App  op smartphone of tablet

Via de gratis service 'Over uw buurt' ontvangen inwoners en ondernemers informatie over hun buurt via de mail. Nu kan dat ook via de nieuwe app voor smartphone of tablet. Op deze manier bieden overheidsorganisaties zoals gemeenten, provincies en waterschappen deze informatie eenvoudig, snel en gebundeld aan. Waardoor buurtbewoners niet meer afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de gemeenteberichten in het huis-aan-huisblad. De app is beschikbaar voor Apple (iOS), Android en Windows. Inschrijven voor de service kan via www.overuwbuurt.overheid.nl.

Top