Stembureauleden gezocht

Wie doet er mee?

Voor onze stembureaus zijn we op zoek naar inwoners die wel van een nachtje doorhalen houden. 

Er komen weer verkiezingen aan! Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019. En de verkiezingen voor het Europees parlement op 23 mei 2019.

Ben jij vrij op 20 maart 2019 én/of 23 mei 2019. En vind je het niet erg om je van 7 uur ’s ochtends tot 1 uur ‘s nachts in te zetten? Meld je dan direct aan! Je ontvangt trouwens voor al je moeite een aantrekkelijke vergoeding.

Aanmelden stembureualid

Wat ga je doen?

Om 7.00 uur 's ochtends begint je dag in één van de stembureaus in onze gemeente. Je maakt samen met de andere stembureauleden en de voorzitter het stembureau in orde. Van 7.30 uur tot 21.00 uur is het stembureau open voor inwoners om te stemmen. Je controleert de stempassen en identiteitsbewijzen van de kiezers. Daarnaast reikt je de formulieren om te kunnen stemmen uit. En je ziet er op toe dat alles volgens de regels gaat.

Nadat het stembureau om 21.00 uur sluit, help je mee met het tellen van de stemmen. Je zorgt voor het goed verpakken en verzegelen van de stembescheiden zoals dat in de Kieswet staat. Je bent rond 24.00 uur klaar.
Je bent als stembureaulid dus bij het hele proces betrokken en draagt overal je steentje aan bij! Wil jij een kijkje achter de schermen van de verkiezingen en woon jij in West Maas en Waal? Reageer dan snel!

 Wat vragen wij?

  • MBO werk- en denkniveau
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Netjes en vriendelijk
  • Stressbestendig
  • Teamspeler
  • Je kunt goed communiceren
  • Je bent precies

Wat bieden wij?

Om je goed voor te bereiden volg je een uitleg in het gemeentehuis. Je wordt daarna  benoemd en ingedeeld op een stembureau. Een stembureau heeft vier leden. Je krijgt voldoende tijd om te pauzeren. Je  krijgt een vergoeding voor je werk. Een stembureaulid krijgt € 150,-. Wanneer je alleen kunt tellen krijg je € 30,-.

Interesse?

Meld je dan voor 20 februari aan. Bel of mail ons gerust als je vragen hebt. Je bereikt ons op verkiezingen@westmaasenwaal.nl. Of op telefoonnummer 14 0487 en vraag naar Willy van Kraaij of Pierre Kersten.
Je kan je ook gelijk aanmelden via het aanmeldformulier.

Top