Ook u wilt vast zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde woning blijven wonen. Wilt u uw woning klaar maken voor de toekomst zodat u in huidige woning veilig en comfortabel oud kunt worden? Of heeft u een gezinslid met een specifieke zorgvraag waarvoor aanpassing van de woning nodig is om langer thuis te kunnen blijven wonen? Dan kunt u een Blijverslening aanvragen.

Wij verstrekken deze Blijverslening via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. De lening is een financieel steuntje in de rug om de woning aan te passen. Dit kan bijvoorbeeld door het verwijderen van drempels, het plaatsen van een inloopdouche en het toepassen van elektronische maatregelen (domotica) om de woning veiliger te maken. Zie voor meer woningaanpassingen de lijst met maatregelen bij de downloads. 

Blijverslening voor ouderen en inwoners met zorgvraag

Niet alleen ouderen kunnen een beroep doen op de Blijverslening. Ook jonge mensen met een zorgvraag of gezinnen met een kind met een beperking kunnen geholpen worden met de Blijverslening.

Consumptieve en hypothecaire lening

Woningeigenaren hebben de keuze tussen twee soorten leningen: een hypothecaire lening tot € 50.000 en een consumptieve lening tot € 10.000,-.  Voor een consumptieve lening moet één van de aanvragers onder de 76 jaar zijn. Voor een hypothecaire lening geldt geen leeftijdsgrens. Voor beide leningen geldt een minimaal leenbedrag van € 2.500,-. De looptijd bedraagt 10 tot 20 jaar.

Aanvragen

Wilt u een Blijverslening aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in. Dit kan alleen digitaal.

DigiD linkAanvraagformulier Blijverslening (DigiD nodig)

Aanvraagformulier Blijverslening (printen)

Duurzaamheidslening

Ook is het mogelijk maatregelen te treffen om de woning  te verduurzamen tot 20% van het totale bedrag. U kunt dan tegelijkertijd enkele duurzame maatregelen meenemen en maar één lening aanvragen. Zie Duurzaamheidslening voor meer informatie.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland(externe link) (SVn). U kunt ook contact opnemen met het team Wonen en Milieu van onze gemeente via info@westmaasenwaal.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?