We zoeken enthousiaste inwoners die van het oude dorpshuis de Hanze in Maasbommel en de oorspronkelijke Gravin van Rechterenschool in Appeltern hun thuis willen maken!

Voor deze 2 unieke projecten zoeken we mensen die samen onder begeleiding van professionals hun droom gaan verwezenlijken. We zoeken mensen die met aandacht en respect voor de historische kwaliteiten de school of het dorpshuis een nieuw leven geven. De provincie Gelderland heeft deze 2 gebouwen speciaal uitgekozen voor de challenge "Mijn huis staat in Gelderland". De groep met het beste idee mag uiteindelijk het gebouw kopen en aan de slag! 

 

Hebt u interesse? Meld u nu aan!

Op zaterdag 26 september hielden we een kijkdag. Tijdens deze kijkdag kon u beide leegstaande gebouwen van binnen bekijken en uw vragen stellen. 

Tussen 1 oktober en 1 november inventariseren we wie er interesse heeft om van deze leegstaande gebouwen hun thuis te maken. U kunt zich geheel vrijblijvend aanmelden als groep, duo of als individu. We vragen op dit moment nog niet om uw plan voor het leegstaande gebouw. 

Aanmelden

Planning van de challenge

Na 1 november inventariseren wij de interesse in beide leegstaande gebouwen. Eventueel individuele aanmeldingen brengen we met elkaar in contact. Uiteraard zonder verplichting.

Heeft u zich aangemeld? Dan ontvangt u vóór 15 november een mail met meer informatie zoals hoe u uw plan indient en de selectiecriteria. Houd ook onze website goed in de gaten.

Tussen 16 november en 31 december ontvangen we dan graag uw plan. Vanaf 1 januari toetsen wij alle plannen en kiezen we het beste plan uit voor elke locatie. 

Het beste plan is het plan dat:

  • Respect heeft voor de geschiedenis en historische elementen van het gebouw;
  • Laat zien dat je zo’n bestaand gebouw goed (mag innovatief!) kan verduurzamen;
  • Goed past in de omgeving;
  • De buitenruimte bij het plan betrekt;
  • Aantoont te beschikken over het geld dat nodig is voor de aankoop;
  • De buurt blij maakt.

Op ieder onderdeel kunnen er punten worden gescoord. Het winnende plan is het plan dat in totaal de meeste punten heeft gescoord. 

Meer informatie over de locaties, zoals plattegronden, bestemmingsplannen en prijzen vindt u bij de Projecten voor Mijn huis staat in Gelderland.

Heeft u vragen?

Of wilt u de leegstaande gebouwen (nogmaals) bezichtigen? Neem dan contact op met projectleider Willie van de Kamp. Hij is bereikbaar via wvdkamp@westmaasenwaal.nl of bel 0487 599 485.
 

Heeft u gevonden wat u zocht?