Wat is een duurzaamheidslening?

Bent u eigenaar van een koopwoning? Wilt u uw huis energiezuinig maken om zo uw woonlasten te verlagen en bij te dragen aan een beter milieu? Denk aan zonnepanelen, raamisolatie of dakisolatie. Dan komt u misschien in aanmerking voor een duurzaamheidslening.

Wij verstrekken via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (externe link) (SVn) deze duurzaamheidslening. Hiermee kunt u tegen gunstige rente, geld lenen om energiebesparende maatregelen voor uw woning te nemen.

Voorwaarden

U bent een natuurlijk persoon. Dat wil zeggen dat u uzelf vertegenwoordigt. U vertegenwoordigt geen groep, bedrijf of organisatie.

  • Uw maatregelen leiden tot energiebesparing.
  • U bent eigenaar en bewoner van een bestaande woning in de gemeente West Maas en Waal.
  • Degene die de lening aanvraagt moet jonger dan 76 jaar zijn.
  • De lening bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-.
  • Tot een bedrag van € 7.500,- is de looptijd 10 jaar, voor een hoger bedrag is de looptijd 15 jaar.
  • Kijk voor actuele rentetarieven op www.svn.nl(externe link).

Aanvragen

Wilt u een Duurzaamheidslening aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in. Dit kan alleen digitaal. Wij hebben ook een offerte nodig van alle maatregelen die u wilt nemen.

DigiD linkAanmeldingsformulier duurzaamheidslening  (DigiD nodig)

Aanmeldingsformulier duurzaamheidslening (printen)

Blijverslening

Het is mogelijk om tot 20% van het totale leenbedrag maatregelen te treffen om de woning levensloopgeschikt te maken. Zie hiervoor de Blijverslening.

Meer informatie

Op de website van SVn(externe link) vindt u meer informatie over de Duurzaamheidslening en het aanvragen hiervan. U kunt ook contact opnemen met het team Wonen en Milieu van onze gemeente via info@westmaasenwaal.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?