Doe mee met de Grote DigiTaalStrijd!

Dit item is verlopen op 31-12-2018.

Strijd mee tegen laaggeletterheid en doe mee met de Grote DigiTaalStrijd 2018 op maandagavond 26 november! Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan: welk team beschikt over de beste taal-, digitale en rekenvaardigheden?

Een ludieke battle, waar de deelnemers van de editie 2017 met plezier op terugkijken en nog lang over napraatten. En dat is mooi, want iedereen moet volwaardig mee kunnen doen in de samenleving.

Schrijf nu in!

De Grote DigiTaalStrijd is op maandagavond 26 november, op zes locaties. Onze raadszaal in één van die locaties. Iedereen van twaalf jaar of ouder, die woonachtig of werkzaam is in één van de gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Druten, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel kan zich inschrijven. Inschrijven kan op de website van bibliotheek Rivierenland: www.GroteDigiTaalStrijd.nl. De inschrijfkosten zijn € 30,- Burgemeester Vincent van Neerbos is de presentator deze avond. De jury bestaat uit wethouder Bert van Swam, wethouder Sjef van Elk (Druten) en Edgar Danz (Dreumels Poëtisch Genootschap). Abdelkader Benali schrijft het dictee voor deze Grote DigiTaalStrijd. ​

Een groot maatschappelijk probleem

Laaggeletterdheid is een groot probleem in Rivierenland. Meer dan 32.000 inwoners van Rivierenland hebben zoveel moeite met lezen en schrijven dat ze niet goed kunnen functioneren in onze (digitale) samenleving. Er wordt in de regio hard gewerkt aan de preventie en aan het bestrijden ervan. Om het bewustzijn van de problematiek verder te vergroten organiseren Bibliotheek Rivierenland en BIZ in 2018 opnieuw de Grote DigiTaalStrijd.

Top