Maas- en Waaljutters gezocht!

Dit item is verlopen op 27-03-2018.

Wij zijn ook dit jaar weer op zoek naar verenigingen die willen gaan jutten langs de Maas en de Waal. Dit jaar wordt er op zaterdag 26 mei en zaterdag 6 oktober gejut. De verenigingen die het afval in de uiterwaarden opruimen ontvangen hiervoor een vergoeding. Inschrijven kan via www.waaljutters.nl tussen 12 en 25 maart.

Zwerfafval

In het voor-  en najaar zijn er langs de Maas en de Waal opruimacties. In verschillende gemeenten ruimen vrijwilligers het zwerfafval op. Gebeurt dit niet? Dan belandt het afval in de rivier en stroomt het uiteindelijk naar de zee. Daar brengt de plastic soep veel schade toe aan het zeeleven.

Aanmelden

Verenigingen, maatschappelijke organisaties en groepen vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen kunnen zich aanmelden via www.waaljutters.nl. Voor het opruimen ontvangt u een vergoeding die varieert van € 250,- tot € 1.000,-. Dit hangt onder andere af van de omvang van het schoon te maken gebied.

Voorwaarden en informatie

Om te kunnen jutten moet de vereniging of maatschappelijke organisatie uit West Maas en Waal komen. Alle voorwaarden voor deelname vindt u op www.westmaasenwaal.nl/maasenwaaljutters.
Als het water te hoog staat wordt uitgeweken naar een andere datum. Vragen? Stel ze via milieu@westmaasenwaal.nl of T 14 0487.

Top