Maas- en Waaljutters: vanaf 20 februari inschrijven

Zaterdag 13 april en zaterdag 5 oktober kunnen verenigingen weer jutten langs de Maas en de Waal. Lees meer over de voorwaarden en schrijf u vanaf woensdag hier in! 

Als vereniging een zakcentje bijverdienen én bijdragen aan de natuur van West Maas en Waal? Schrijf dan in voor het Maas- en Waaljutten. Dit jaar jutten we op zaterdag 13 april en zaterdag 5 oktober. Inschrijven kan van woensdag 20 februari tot en met dinsdag 5 maart op deze pagina.

Voorwaarden om mee te doen:

  • Vereniging komt uit de gemeente West Maas en Waal.
  • ​Minimaal 10 personen (volwassenen) beschikbaar.
  • Beschikbaar op zaterdag 13 april en 5 oktober. Bij hoogwater kunnen deze data veranderen. Dan moet de vereniging ook beschikbaar zijn.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar mogen alleen onder begeleiding mee.
  • Per vereniging is er één verantwoordelijke/contactpersoon.

Met ‘vereniging’ bedoelen we ook maatschappelijke organisaties en groepen vrijwilligers.

Selectie inschrijvingen

Tot nu toe hebben we ieder jaar  meer inschrijvingen dat er plaats is. Het aantal te plaatsen verenigingen hangt af ook van het aantal schoon te maken tracés. Bij de selectie houden we hiermee rekening:

  • Verenigingen die zich vorig jaar hebben aangemeld en niet zijn ingedeeld, hebben voorrang.
  • Verenigingen die nog niet eerder hebben gejut, hebben voorrang.

Inschrijven

Wilt u als vereniging een steentje bijdragen? Schrijf u dan vanaf woensdag 20 februari in op deze pagina. Voor het opruimen ontvangt u een vergoeding die varieert van € 250,- tot € 750,-. Dit hangt onder andere af van de grootte van het schoon te maken gebied. Maandag 11 maart krijgt u een e-mail of u wel of niet kunt gaan jutten. 

Eigenaren van percelen langs de Maas en de Waal?

Bent u eigenaar van een perceel in de uiterwaarden langs de Maas of de Waal? En wilt u niet dat we het zwerfvuil op uw terrein ruimen? Dan horen wij dat graag. Wilt u dit dan uiterlijk 1 maart doorgeven via milieu@westmaasenwaal.nl of 14 0487. Geef duidelijk aan om welk perceel het gaat. Horen wij niets van u? Dan maken de Maas- en Waaljutters uw perceel op 13 april en 5 oktober schoon. Heeft u eerder aangegeven dat u niet wilt dat het afval op uw terrein wordt opgeruimd? Dan hoeft u dat niet weer te doen. Wij houden hier rekening mee.

Vragen?

Stel ze via milieu@westmaasenwaal.nl of bel 14 0487.

Top