Onthulling eerste kunstwerk Kindergemeenteraad 2018

Dit item is verlopen op 14-07-2018.

Op donderdag 17 mei organiseerden wij in samenwerking met  ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat - de Kindergemeenteraad 2018. Tijdens een spannende raadsvergadering werd uiteindelijk het plan ‘Kunstwerk in dorpshuizen’, van de Mariënhof uit Alphen, als winnend project door de kinderen verkozen.

Na de Kindergemeenteraad is er overleg geweest tussen de Mariënhof, kunstenaar Bram de Winter en de gemeente om het eerste schilderij nog voor de zomervakantie te kunnen onthullen. En dat is gelukt!

Onthulling eerste kunstwerk

Op woensdag 27 juni om onthulde het eerste schilderij door burgemeester Vincent van Neerbos het eerste schilderij in dorpshuis De Hucht in Alphen. De kinderen van groep 8 van de Mariënhof en kunstenaar Bram de Winter gaven uitleg over het kunstwerk.

School vissen

Op het eerste schilderij is de kaart van de gemeente West Maas en Waal gevormd tot een vis. Vergelijkbaar met de coelacanth vis. Deze vis heeft kenmerkende vlekken. Op het eerste schilderij vertegenwoordigt de gouden vlek het dorp Alphen. Na de zomervakantie zullen de overige zeven schilderijen aangeboden worden aan alle dorpshuizen in de dorpen van West Maas en Waal.

Het idee van de kinderen hierachter is dat de acht vissen samen een school vormen.

Top