Eigen bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is niet niks. Er komt veel informatie op de startende ondernemer af. Hieronder hebben we richtlijnen voor het (door)starten van een bedrijf beschreven.

Richtlijnen

  • Iedere onderneming in Nederland moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Als u uw onderneming inschrijft in het Handelsregister, geeft de KvK uw gegevens door aan de Belastingdienst. U hoeft zich niet apart aan te melden bij de Belastingdienst.
  • Check of er specifieke beroepseisen of diploma┬┤s vereist zijn voor uw onderneming.
  • Denk bij het opstarten van een bedrijf aan een unieke bedrijfsnaam, een rechtsvorm en een website voor de digitale vindbaarheid.
  • Kijk of het bestemmingsplan technisch mogelijk is of uw bedrijf op de gewenste locatie kan worden opgestart. Bestemmingsplannen kunnen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis worden ingezien of indien digitaal beschikbaar via deze gemeentelijke website of via Ruimtelijke Plannen.
  • Gaat u verbouwen of aanpassingen verrichten of een boom kappen? Doe dan de vergunningencheck bij het Omgevingsloket. Indien u een vergunning nodigt heeft, kunt u op dezelfde website digitaal een omgevingsvergunning aanvragen.

Voor een uitgebreid stappenplan bij het starten van een bedrijf en/of mogelijke subsidies kunt u kijken op de website van het Ondernemersplein.

Contact

Mocht u er niet uitkomen of heeft u hulp nodig bij het starten van een bedrijf? Neemt u dan contact op met bedrijfscontactfunctionaris, mevrouw J. (Jaimy) Hattu T (0487) 599549 E jhattu@westmaasenwaal.nl.

Top