Mantelzorgers en vrijwilligers

Mantelzorgers

Zorgt u voor een zieke partner, uw ouder wordende ouder, een gehandicapt kind, een hulpbehoevende vriend(in) of buur? Deze hulp uit persoonlijke betrokkenheid wordt mantelzorg genoemd. 

Heeft u interesse in ondersteuning, informatie en advies of in een workshop of cursus? Dan kunt u terecht bij de mantelzorgsteunpunten in Beneden-Leeuwen, Dreumel, Appeltern en Maasbommel. Voor meer informatie  kunt u terecht op www.mantelzorgmaasenwaal.nl of bij de landelijke belangenorganisatie Mezzo, www.mezzo.nl.  U kunt bij de steunpunten ook terecht voor de mantelzorgvouchers, dit zijn bonnen ter waarde van € 50,-  waarmee we uw werk als mantelzorger waarderen.

Vrijwilligerssteunpunt West Maas en Waal

Wilt u nuttig vrijwilligerswerk doen? Of kan uw vereniging nieuwe vrijwilligers gebruiken? Stichting Meerwaarde beheert een vacaturebank en brengt vraag en aanbod bij elkaar. U kunt hier ook terecht met algemene vragen over vrijwilligerswerk.

A Pastoor Jansstraat 2, 6658AZ Beneden-Leeuwen (Instelling de Driestroom achter het gemeentehuis)

Verzekering vrijwilligers en mantelzorgers

Wij vinden het belangrijk dat vrijwilligers en mantelzorgers niet in de kou staan als er tijdens het vrijwilligerswerk schade ontstaat. We hebben daarom een vrijwilligersverzekering afgesloten voor:

  • verkeersaansprakelijkheid vrijwilligers en rechtspersonen (niet voor mantelzorgers)
  • aansprakelijkheid vrijwilligers en rechtspersonen
  • bestuursaansprakelijkheidsverzekering Let op: alleen als een vrijwilliger het bestuur aansprakelijk stelt.
  • ongevallenverzekering vrijwilligers
  • eigendommenverzekering
  • rechtsbijstandsverzekering vrijwilligers

U blijft zelf verantwoordelijk voor verzekeren. De gemeente heeft geen verzekering voor zaken die niet direct verband houden met vrijwilligerswerk, zoals bijvoorbeeld: de kosten annuleren evenement, schade aan een gehuurde partytent, gestolen kasgeld etc.

Polisvoorwaarden

Wilt u meer informatie? Dan kunt u op de site van Centraal Beheer Achmea de folder downloaden.

Aangifteformulier

Heeft u schade, dan kunt u het schade aangifteformulier invullen. U kunt het formulier mailen aan info@westmaasenwaal.nl. Wij sturen het formulier dan door aan de verzekering. De verzekering handelt de schade rechtstreeks met u af.

Te downloaden:

Top