Veranderingen in aanbieden afval vanaf 2019

Wat verandert er voor u?

Vanaf 1 januari biedt u op een andere manier uw afval aan. U leest meer hierover op deze pagina. 

Plastic verpakkingen en drankkartons

Bent u een bewoner van laagbouw of woont u in het buitengebied? U krijgt in 2019 een container voor plastic verpakkingen en drankkartons. Deze wordt eens per drie weken geleegd. De zak voor deze verpakkingen verdwijnt hier. Bent u een bewoner van hoogbouw? Dan blijft de inzameling van plastic verpakkingen en drankkartons met de bekende zakken hetzelfde. Deze worden wekelijks opgehaald.

Restafval

In de laagbouw gaat de container voor restafval weg, omdat u uw restafval zelf naar een ondergrondse container in de buurt brengt. In de buitengebieden mag u de grijze container voor restafval houden, maar kunt u ook kiezen voor het wegbrengen van restafval naar een ondergrondse container. Bewoners van hoogbouw blijven, net als nu, het restafval naar een ondergrondse container voor restafval brengen.

Papier en gft-afval

De maandelijkse huis-aan-huisinzameling van papier en de 2-wekelijkse inzameling van gft-afval veranderen niet.

Meer informatie

Op de website van Avri vindt u antwoord op vragen die u misschien heeft over het nieuwe systeem. Kijk op: afvalscheidenheelgewoon.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief en de quiz doen.

Heeft u vragen waar u geen antwoord op vindt? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum van Avri via: (0345) 58 53 53 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag 08.00 tot 17.00 uur.

Top