In de afgelopen jaren vlogen de bedrijfskavels in onze gemeente als warme broodjes over de toonbank. Aantrekkende economie en het uitrollen van de rode loper waren de oorzaak dat ondernemers weer wilden investeren. Alle kavels op het bedrijventerreinen Kapelstraat in Maasbommel en Lageweg in Dreumel zijn verkocht. Op het bedrijventerrein Veesteeg Oost in Boven-Leeuwen zijn nog 4 kavels beschikbaar (1,1 ha), waarvan 2 kavels onder optie. 

Plannen voor de toekomst

De voorraad bedrijfskavels slinkt dus aardig. Daarom denken we na over toekomstige locaties voor nieuwe bedrijventerreinen. Maar ook over het herstructureren van bestaande bedrijventerreinen. Signalen vanuit het bedrijfsleven vormen daarbij belangrijke input. Uit het grootschalig onderzoek onder ondernemers van vorig jaar hebben wij een goed beeld gekregen van de toekomstige wensen. Dit hebben wij vertaald naar een conceptnotitie Bedrijventerreinen. 

De zomerperiode gebruiken we om samen met het college en de gemeenteraad de conceptnotitie Bedrijventerreinen af te ronden. Vanaf oktober kunt u voor de duur van 5 weken uw mening en advies geven op dit stuk. Wilt u de conceptnotitie in uw mailbox? Stuur dan een mail naar Jaimy Hattu via jhattu@westmaasenwaal.nl.