logo duurzaamheid

Focus op hoofdlijnen in een koersnotitie

De raad stelde in juni de koersnotitie Duurzaamheid en Energiebeleid vast. Nu kunnen we aan de slag met het uitwerken van de Regionale Energiestrategie, onze warmtetransitie-visie en het nieuwe duurzaamheidsprogramma.

Duurzaamheid overstijgt natuurlijk de grenzen van onze gemeenten. Daarom hebben wij intensief contact met zowel regio Rivierenland als met de gemeenten in het rijk van Maas en Waal. We trekken samen op en stemmen onze plannen met elkaar af. 

Nieuwsbrief over duurzaamheid

Een paar keer per jaar sturen wij een nieuwsbrief over duurzaamheid. U leest daarin de laatste ontwikkelingen op dit gebied. 

Dit is de nieuwsbrief van oktober 2019

Wilt u voortaan deze nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan.

Aanmelden nieuwsbrief

Energie-ontmoeting februari 2019

In februari 2019 organiseerden wij een energie-ontmoeting. Een inspiratiebijeenkomst over duurzaamheid. Tijdens deze avond brachten we initiatieven en ideeën van inwoners, bedrijven, verenigingen en organisaties in kaart. Wat gebeurt er al? Waar liggen kansen? En hoe kunnen we elkaar daarin vinden en versterken? We ontvingen veel tips, ideeën en wensen. In deze samenvatting leest u per thema de belangrijkste resultaten.

Deze concrete tips uit de Energie ontmoeting pakken we direct op:

  • het vergroten van de zichtbaarheid van het energieloket Het Nieuwe Wonen;
  • het promoten van de energiescan;
  • het promoten van onze duurzaamheidsleningen voor inwoners en verenigingen;
  • samen met de regio gaan we de opgave in beeld brengen voor grootschalige wind- en zonenergie en formuleren we samen mogelijke maatregelen.

Energieke voorbeelden verder brengen

We willen goede voorbeelden, ideeën en initiatieven graag aandacht geven. Laat ons dus weten als u een goed voorbeeld, idee of initiatief heeft. Want alleen samen kunnen we zorgen voor een duurzame gemeente. U kunt mailen naar energie@westmaasenwaal.nl

Te downloaden bestanden:

Samen voor een duurzaam West Maas en Waal

Heeft u gevonden wat u zocht?