De permeoblokken in de Oude Maasdijk functioneren niet naar verwachting. Hierdoor blijft er veel regenwater op straat staan. We zijn bezig om hiervoor een oplossing te zoeken. Dit doen we samen met de fabrikant van de permeoblokken.

Alle bewoners van de Oude Maasdijk zijn hierover via een brief geïnformeerd. De brief die verstuurd is, vindt u bij de downloads. Het hoe en waarom van de proefvakken leest u op deze pagina.

Wegafzetting blijft gedeeltelijk langer staan

Het weekend van 1 tot en met 4 november blijft de wegafzetting bij de nieuwe deksels gedeeltelijk staan. Door de lage temperatuur droogt de lijm langzamer. Het is daarom belangrijk dat er nog geen verkeer rijdt over de nieuwe deksels.
De helft van de rijbaan is wel berijdbaar. Doorgaand verkeer is weer mogelijk.

Eind oktober worden 2 proeflocaties aangelegd

We gaan twee verschillende deksels testen. Een deksel met 8 gaten van 1,5 centimeter en een deksel met 8 gaten van 3 centimeter. Van beide deksels leggen we een proefvak aan van ongeveer 15 meter. De proeflocaties komen ongeveer bij huisnummer 31 (en 52) en ongeveer bij huisnummer 13A (en 24-26). 

In de deksel met de gaten van 1,5 centimeter hadden wij in eerste instantie geen vertrouwen. De eerder voorgenomen proef met die deksel is daarom ook afgelast. De leverancier heeft aan de afvoercapaciteit van deze deksel gerekend. Zij zijn ervan overtuigd dat deze gaten voor voldoende afvoer zullen zorgen. Daarom gaan we nu toch een proefvak met deze deksel uitvoeren. Wel een kleiner proefvak dan in eerste instantie.
In het tweede proefvak komen deksels met gaten van 3 centimeter. De verwachting is dat deze deksels het water veel sneller zullen verwerken. Ook is de verwachting dat deze gaten minder snel verstopt raken.

Bij regen controleren we de werking van de proeflocaties zo vaak we kunnen. We verwachten dat we na een aantal hevige regenbuien een conclusie kunnen trekken.

Mail uw foto's en filmpjes naar ons

Omdat wij niet altijd op het juiste moment in Dreumel zijn, vragen wij uw hulp. Wilt u ons foto’s en filmpjes mailen van de situatie tijdens of na een regenbui? Het mailadres is: svenhorst@westmaasenwaal.nl.

We gaan meetapparatuur inzetten

Om te volgen hoe snel de goten volstromen met regenwater gaan we meetapparatuur plaatsen. We hebben meetapparatuur aangeschaft die geplaatst kan worden in de permeoblokken. Deze gaan we plaatsen zodra de aannemer de nieuwe deksels heeft geplaatst. 

We hebben de straat ingemeten

Op 18 september is de hoogte van de permeodeksels in de hele straat gemeten. Hierdoor weten we waar de hoge en lage delen van de weg liggen. Ook zien we waarheen het water afstroomt. Dit vergelijken we met het oorspronkelijke ontwerp. Hieruit volgen mogelijk ook aanpassingen van het systeem. 

Er komt toch een randje met klinkers langs de proefvakken

In tegenstelling tot wat wij eerder schreven, komt er toch een rand met klinkers. Dit is helaas het gevolg van een communicatiestoring tussen de aannemer en ons. Het asfalt is al weggezaagd waardoor er geen weg terug is. Wij betreuren dit enorm en bieden hiervoor onze excuses aan.

Bel of mail ons gerust 

Heeft u vragen of ideeën? Neem dan contact op met Suzanne Venhorst, projectleider riolering. Zij is alle dagen van de week bereikbaar, behalve woensdag via: svenhorst@westmaasenwaal.nl
of 014 0487.