Woensdag 22 november om 21.00 uur sluiten op de verkiezingsdag de stembureaus. Daarna starten de leden van de stembureaus met het tellen van de stemmen. U mag hiernaar komen kijken. De voorzitter van het stembureau zorgt ervoor dat het tellen goed verloopt.

Openbare zitting vaststellen uitslag gemeentelijk stembureau

Het gemeentelijk stembureau gaat op donderdag 23 november 2023 vanaf 09.00 uur in een openbare zitting de processen-verbaal van de stembureaus controleren. Deze zitting met de controle en de uiteindelijke vaststelling van de uitslag is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

  • Als het gemeentelijk stembureau fouten vaststelt dan zal van het stembureau waar de fouten zijn gemaakt de telling opnieuw worden gedaan en door dit gemeentelijk stembureau gecorrigeerd worden.
  • Als het gemeentelijk stembureau de werkzaamheden op donderdag 23 november niet afrondt verdagen zij de openbare zitting en gaan vrijdag 24 november om 08.30 uur hiermee verder.

Nadat alle controles zijn uitgevoerd en zijn vastgesteld maakt de voorzitter van het gemeentelijk stembureau de uitkomsten van de tellingen bekend. Ook maakt het gemeentelijk stembureau een proces-verbaal op met de uitslag. Deze uitslag worden direct na de zitting ook digitaal gepubliceerd.
Deze openbare zitting vindt plaats in het gemeentehuis aan de Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen.

Meer informatie over het tellen van de stemmen vindt u op de website van de Kiesraad(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?