Ben jij stressbestendig? Zit netwerken en verbinden in jouw bloed? En weet jij op de juiste manier te handelen in een crisis? Lees dan zeker even verder, want binnen het team Control zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Adviseur Crisisbeheersing / Integrale Veiligheid

24 uur per week (tot 31 december 2022 32 uur per week)

Wat ga je doen?

Je bent bekend met de koude en warme fase van de crisisbeheersing. Jouw werk is daarbij van groot belang. Hoe? Allereerst de koude fase: jij bent verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatie van de voorbereiding op een crisis. Kent iedereen zijn/haar rol? Zijn ze goed voorbereid en opgeleid? Zijn de noodzakelijke middelen beschikbaar? En hoe zit het met de infrastructuur? Kortom: jij zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Jij streeft binnen de gemeente West Maas en Waal en in de regio naar constante verbetering (zowel op de inhoud van het vakgebied als de werkprocessen). Breekt er een crisis uit en belanden we in de warme fase? Dan speel je een erg belangrijke rol. Als officier van dienst ben je het aanspreekpunt voor West Maas en Waal. De piketdiensten draaien je regionale collega’s van de buurgemeente Wijchen/Druten. Ook ben je adviseur op het gebied van Integrale Veiligheid (IV) en geef je advies op het gebied van Zorg en Veiligheid. Je werkt in de dagelijkse praktijk nauw samen met de adviseur integrale veiligheid en ben je de adviseur voor de burgemeester.

Daarnaast

 • Heb je regelmatig contact met onze vaste partners zoals politie, brandweer, GHOR, gemeenten en omgevingsdienst;
 • Zorg je ervoor dat alle plannen in het kader van de crisisbeheersing up-to-date zijn en gedragen worden;
 • Neem je deel aan de regionale AAC/IV-overleggen en adviseer en informeer je de burgemeester daarover; 
 • Ben je de adviseur op het gebied van Zorg en Veiligheid (Wet verplichte GGZ). Je neemt deel aan de regionale werkgroep Zorg en Veiligheid en het Lokaal Zorgnetwerk. De informatie die je hieruit meeneemt implementeer je in de beleidsstukken van de gemeente. Vervolgens geef je uitvoering aan het beleid. Hierbij werk je samen met de beleidsmedewerkers van het team Samenleving.

Wat verwachten wij van jou?

Jij bent een professional in je vakgebied met minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie op het gebied van crisisbeheersing. Je bent omgevings- en politiek bewust, flexibel, communicatief vaardig en resultaatgericht. Je bent stressbestendig, weet je hoofd koel te houden en bewaart de zakelijkheid en kalmte.

Daarnaast:

 • Heb je minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Beschik je over een afgeronde opleiding in de richting van Integrale Veiligheid, criminologie of een vergelijkbare relevante opleiding;
 • Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Signaleer en analyseer je problemen;
 • Kun je goed luisteren naar de belangen van de verschillende partijen en weet je hoe je hiermee om moet gaan;
 • Weet je hoe je anderen overtuigt.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van maximaal € 4.671,-  bij een 36-urige werkweek. Het salaris hangt af van je opleiding en ervaring;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast contract;
 • Een maandelijkse aanvulling op je salaris: het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% van je brutosalaris en zet je bijvoorbeeld in voor extra salaris, vakantie-uren, of de aanschaf van een fiets. Je zet dit budget op elk gewenst moment in het lopende kalenderjaar in;
 • Je krijgt de mogelijkheid om thuis te werken en krijgt bij indiensttreding een mobiele telefoon en laptop in bruikleen;
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding;
 • Een vitaliteitsvergoeding van € 500,- bruto per jaar (bij een 36-urige werkweek). Je mag dit budget bijvoorbeeld inzetten voor je sportschoolabonnement. Of voor kleding of voorwerpen die je nodig hebt voor je sport. Houd jij meer van ontspanning? Je mag ook naar de sauna om tot rust te komen;
 • Een gezellige en informele werksfeer. Je collega’s ontvangen je met open armen en zorgen ervoor dat je je gauw thuis voelt binnen onze organisatie.

Laat je verrassen door West Maas en Waal!

Boudewijn de Groot zong al eind jaren zestig over het Land van Maas en Waal. Zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit mooie gebied zal je verrassen: indrukwekkende dijken en groen- en landschappen zijn door de verschillende wandel- en fietsroutes te bewonderen. Ook geven de kleine dorpjes je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Maar dan wél met een moderne draai.

De gemeente West Maas en Waal telt ongeveer 20.000 inwoners en ligt (zoals de naam zegt) tussen de wateren de Maas en de Waal in. De mix van een goede bereikbaarheid (A15, A73, A50), de vele voorzieningen én de gezelligheid maakt het een gemeente om van te (gaan) houden.

Jouw toekomstige team

Natuurlijk wel zo handig om te weten waar je terecht komt na de twee sollicitatierondes. Jij komt het team Control versterken. Een team dat bestaat uit 12 medewerkers. Jij als medewerker staat nooit alleen; je bent onderdeel van het grotere geheel. Samen met je collega’s werk je vanuit de kernwaarden Samen, Verantwoordelijk en Professioneel. Je kent je kwaliteiten en beperkingen en stelt jezelf altijd de vraag: waar en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn?

Heb je interesse of vragen?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV uiterlijk zondag 10 juli 2022 via de applicatie van www.werkeningelderland.nl. Je motivatie richt je aan Hans Kosman, teammanager Control, bij wie je ook terecht kun met inhoudelijke vragen over deze functie. Vragen over de procedure stel je aan Marjan Broecks, administratief medewerker P&O.

Hans Kosman is bereikbaar op 06 2073 7851 of per e-mail hkosman@westmaasenwaal.nl.
Marjan Broecks is bereikbaar op 06 2137 0427 of per mail mbroecks@westmaasenwaal.nl.

Goed om te weten

De eerste gespreksronde is gepland op 13 juli tussen 9.30 en 12.30 uur
De tweede gespreksronde is gepland op 18 juli tussen 10.30 en 13.00 uur

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten (waaronder ook medewerkers van de aangesloten gemeenten uit de regio Rivierenland en regio Arnhem/Nijmegen) krijgen voorrang bij geschiktheid.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar gaan daar niet op in.