Heb jij een brede interesse op het gebied van cultuur en diversiteit? En spreekt werken binnen een kleine organisatie je aan? Lees dan zeker even verder! Team samenleving is op zoek naar een Beleidsadviseur Samenleving voor 20 uur per week.

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur samenleving werk je aan beleidsontwikkeling, -implementatie en -evaluatie binnen de beleidsterreinen cultuur, inburgering en inclusie. Je actualiseert het cultuurbeleid en werkt regionaal mee aan de ontwikkeling van inburgering. Je onderhoudt contact met de uitvoerende partijen over de huisvesting van statushouders. Ook zorg je voor het tot stand komen van een lokale inclusie agenda. Binnen onze organisatie leg je gemakkelijk de verbinding met je collega’s binnen en buiten het team en met het bestuur.

Daarnaast:

 • Onderhoud je de contacten in de regionale samenwerkingsverbanden, met betrokken organisaties en met de inwoners;
 • Ben je contactpersoon voor de anti-discriminatievoorziening;
 • Neem je initiatieven tot samenwerking.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt tenminste een HBO werk- en denkniveau;
 • Je komt snel tot de kern van een vraag of probleem en bent creatief in je oplossingen;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en zet gemakkelijk een advies op papier;
 • Je vindt het leuk om samen te werken met verschillende partijen;
 • Je zorgt ervoor dat je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) krijgt.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris van maximaal € 4.671,- bij een 36-urige werkweek. Het salaris hangt af van je opleiding en ervaring;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren krijg je een vast contract;
 • Een maandelijkse aanvulling op je salaris: het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% van je brutosalaris en zet je bijvoorbeeld in voor extra salaris, vakantie-uren, of de aanschaf van een fiets.;
 • Je krijgt de mogelijkheid om thuis te werken en krijgt een mobiele telefoon en laptop in bruikleen;
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding;
 • Een vitaliteitsvergoeding van € 500,- bruto per jaar (bij een 36-urige werkweek). Je mag dit budget bijvoorbeeld inzetten voor je sportschoolabonnement. Of voor kleding of voorwerpen die je nodig hebt voor je sport. Houd jij meer van ontspanning? Je mag ook naar de sauna om tot rust te komen;
 • Een gezellige en informele werksfeer. Je collega’s ontvangen je met open armen en zorgen ervoor dat je je gauw thuis voelt binnen onze organisatie.

Laat je verrassen door West Maas en Waal!

Boudewijn de Groot zong al eind jaren zestig over het Land van Maas en Waal. Zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit mooie gebied zal je verrassen: indrukwekkende dijken en groen- en landschappen zijn door de verschillende wandel- en fietsroutes te bewonderen. Ook geven de kleine dorpjes je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Maar dan wél met een moderne draai.

De gemeente West Maas en Waal telt ongeveer 20.000 inwoners en ligt (zoals de naam zegt) tussen de Maas en de Waal. De mix van een goede bereikbaarheid (A15, A73, A50), de vele voorzieningen én de gezelligheid maakt het een gemeente om van te (gaan) houden.

Jouw toekomstige team

Natuurlijk wel zo handig om te weten waar je terecht komt na de sollicitatierondes. Jij komt het team Samenleving versterken. Een betrokken en actief team van zo’n 20 medewerkers. Jij als medewerker staat nooit alleen; je bent onderdeel van het grotere geheel. Samen met je collega’s werk je vanuit de kernwaarden Samen, Verantwoordelijk en Professioneel. Je kent je kwaliteiten en beperkingen en stelt jezelf altijd de vraag: waar en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn?

Heb je interesse of vragen?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV uiterlijk 2 oktober 2022 via www.werkeningelderland.nl(externe link). Je motivatie richt je aan Renate Kornelis, teammanager Samenleving, bij wie je ook terecht kun met inhoudelijke vragen over deze functie. Vragen over de procedure stel je aan Josette Bisschops, P&O adviseur.

Renate Kornelis is telefonisch bereikbaar via 06 2392 9440 of per mail via rkornelis@westmaasenwaal.nl.
Josette Bisschops is bereikbaar op 06 2136 3682 of per mail jbisschops@westmaasenwaal.nl.

De eerste gesprekken zijn op 5 oktober 2022.

Solliciteer op de functie Beleidsmedewerker Samenleving