Heb jij kennis van water, riolering en civiele techniek? En wil jij jouw vernieuwende ideeën graag uitwerken binnen een kleine organisatie? Lees dan zeker even verder! Team Beheer Openbare Ruimte is op zoek naar een enthousiaste Beleidsmedewerker / beheer riolering voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker/beheer riolering ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van het rioolbeleid. Je richt je op alle voorkomende rioolprojecten, beheer- en adviestaken. Denk hierbij aan civiele projecten waarbij je een rol speelt vanaf het initiatief tot en met de oplevering. Ook beheer je de contracten voor inspectie. Deze onderhoud en zet je uit. Je geeft advies aan inwoners en bedrijven over riool en water. Daarnaast verzorg je de riool aansluitvergunning en de uitvoering hiervan. Je schrijft college- en raadsvoorstellen en geeft uitvoering aan het Gemeentelijk Rioleringsplan 2023 – 2027. Dit alles doe je in samenwerking met de beleidsmedewerker/projectleider Water en onze buitendienst. 

Ook:

 • Houd je het rioolbeheerpakket Kikker bij;
 • Ben je verantwoordelijk voor het GRP-budget en stuur je hierbij op geld, tijd en kwaliteit;
 • Overleg en onderhandel je met derden en stuur je inhoudelijke interne en externe projectmedewerkers aan.

Wat verwachten wij van jou?

Jij bent een (jong) professional met al wat ervaring in een soortgelijke functie. Je vindt het leuk om zowel zelfstandig als samen met je collega’s tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Hierbij raak je zaken als tijd en kwaliteit niet uit het oog. 

Jij:

 • Hebt een HBO werk- en denkniveau;
 • Communiceert zowel mondeling als schriftelijk overtuigend;
 • Hebt een verfrissende blik en bent analytisch sterk;
 • Bent stressbestendig en resultaatgericht;
 • Kan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren. 

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van maximaal € 4.671,- bij een 36-urige werkweek. Het salaris hangt af van je opleiding en ervaring;
 • Er is een principe akkoord bereikt over onze CAO, waardoor er een salarisverhoging verwacht wordt van € 240,- bruto per maand (fulltime)  + 2% met terugwerkende kracht ingaande 2 januari 2023. Verwachting is dat dit op 6 april definitief wordt;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast contract;
 • Een maandelijkse aanvulling op je salaris: het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% van je brutosalaris en zet je bijvoorbeeld in voor extra salaris, vakantie-uren of de aanschaf van een fiets. Je zet dit budget op elk gewenst moment in het lopende kalenderjaar in;
 • Je krijgt de mogelijkheid om thuis te werken. Ook krijg je een mobiele telefoon en laptop in bruikleen;
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding;
 • Een vitaliteitsvergoeding van € 500,- bruto per jaar (bij een 36-urige werkweek). Je mag dit budget bijvoorbeeld inzetten voor je sportschoolabonnement. Of voor kleding of voorwerpen die je nodig hebt voor je sport. Houd jij meer van ontspanning? Je mag ook naar de sauna om tot rust te komen;
 • Jouw dagelijks portie fruit;
 • Voldoende en gratis parkeerplekken voor je auto en fiets;
 • Een gezellige en informele werksfeer. Je collega’s ontvangen je met open armen en zorgen ervoor dat je je gauw thuis voelt binnen onze organisatie;
 • Wat te doen in de pauze? Genoeg! Wandelen over de prachtige dijk, winkelen in ons gezellige centrum of een broodje halen bij de bakker om de hoek: alles op loopafstand van het gemeentehuis. 

Jouw toekomstige team

Natuurlijk wel zo handig om te weten waar je terecht komt na de twee sollicitatierondes. Jij komt het team Beheer Openbare Ruimte versterken. Een gezellig, vernieuwend en productief team dat bestaat uit 15 binnendienst- en 30 buitendienst medewerkers. Jij als medewerker staat nooit alleen; je bent onderdeel van het grotere geheel. Samen met je collega’s werk je vanuit de kernwaarden Samen, Verantwoordelijk en Professioneel. Je kent je kwaliteiten en beperkingen en stelt jezelf altijd de vraag: waar en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn?

Laat je verrassen door West Maas en Waal!

Boudewijn de Groot zong al eind jaren zestig over het Land van Maas en Waal. Zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit mooie gebied zal je verrassen: indrukwekkende dijken en groen- en landschappen zijn door de verschillende wandel- en fietsroutes te bewonderen. Ook geven de kleine dorpjes je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Maar dan wél met een moderne draai.  

De gemeente West Maas en Waal telt ruim 20.000 inwoners en ligt (zoals de naam zegt) tussen de wateren de Maas en de Waal in. De mix van een goede bereikbaarheid (A15, A73, A50), de vele voorzieningen én de gezelligheid maakt het een gemeente om van te (gaan) houden.

Heb je interesse of vragen?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV uiterlijk 16 april 2023 via de applicatie van www.werkeningelderland.nl. Je motivatie richt je aan Henk Speelman, teammanager Beheer Openbare Ruimte, bij wie je ook terecht kun met inhoudelijke vragen over deze functie. Vragen over de procedure stel je aan Marjan Broecks, administratief medewerker P&O. 

Henk Speelman is bereikbaar op 06 5108 4949 of per mail hspeelman@westmaasenwaal.nl  
Marjan Broecks is bereikbaar op 06 1785 2364 of per mail mbroecks@westmaasenwaal.nl 

Solliciteer op de functie Beleidsmedewerker / beheer riolering

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen voorrang.