Vacature Junior adviseur duurzaamheid en energie

Sta jij aan het begin van je carrière, krijg jij energie van het onderwerp duurzaamheid en wil je graag bijdragen aan een groenere toekomst? Lees dan zeker even verder! Team Ruimte is op zoek naar een junior adviseur duurzaamheid en energie voor 32 – 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Met jouw enthousiasme en creativiteit ga je het verschil maken in onze gemeente. Want iedere inwoner die aan de slag gaat met besparen of isoleren is een stap in de goede richting. Krijg jij daar energie van? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je gaat werken in het uitdagende vakgebied duurzaamheid en energietransitie. We zijn een team in ontwikkeling, dus je hebt een grote inbreng in de koers die we samen gaan varen. Je gaat lekker aan de slag met de verschillende thema’s. Van het ontwikkelen van een nieuw isolatieprogramma, het aanjagen van buurtinitiatieven tot het schrijven van beleid voor nieuwe ontwikkelingen. En nog veel meer. Je hebt zelf veel inbreng in wat je graag oppakt. En fijn om te weten, je doet het niet alleen. Je werkt samen met twee andere enthousiaste collega’s op het gebied van duurzaamheid.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt minimaal een afgeronde (relevante) hbo-opleiding;
 • Je hebt ervaring als projectmedewerker, bij voorkeur op het gebied van energietransitie en/of duurzaamheid (of je wilt dit graag leren);
 • Je bent oplossingsgericht en kunt goed organiseren;
 • Je communiceert helder en vindt het leuk om op creatieve manieren inwoners te enthousiasmeren;
 • Soms werken we in de avonduren, dit is voor jou geen probleem; 
 • Je werkt zelfstandig en bent resultaatgericht;
 • Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren.

Wat bieden wij jou? 

 • Een salaris van maximaal € 4.811,- (uitloopschaal 9, salaristabel per 1-10-2024) bij een 36-urige werkweek. Het salaris hangt af van je opleiding en ervaring;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren zetten we dit om in een vast contract;
 • Een maandelijkse aanvulling van 17,05% op je brutosalaris: het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit kun je inzetten voor bijvoorbeeld extra salaris, vakantie-uren of een nieuwe fiets. 
 • Een goede pensioenregeling bij ABP pensioenfonds;
 • Je kunt deels thuiswerken en krijgt een telefoon en laptop in bruikleen; 
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding;
 • Een vitaliteitsvergoeding van € 500,- bruto per jaar (bij een 36-urige werkweek). Voor bijvoorbeeld een sportschoolabonnement, sportkleding of een saunabezoek;
 • Jouw dagelijks portie fruit;
 • Voldoende en gratis parkeerplaatsen voor je auto en fiets;
 • Een gezellige en informele werksfeer. Je collega’s ontvangen je met open armen en zorgen dat je je gauw thuis voelt;
 • Wat te doen in de pauze? Genoeg! Wandelen over de prachtige dijk, winkelen in ons gezellige centrum of een broodje halen bij de bakker om de hoek: alles op loopafstand.

Jouw toekomstige team

Natuurlijk wel zo handig om te weten waar je terecht komt na de twee sollicitatierondes. Jij komt team Ruimte versterken. Een gedreven, vakkundig en professioneel team dat bestaat uit 14 medewerkers in vaste dienst en een flexibele schil van inhuur. Jij als medewerker staat nooit alleen; je bent onderdeel van het grotere geheel. Samen met je collega’s werk je vanuit de kernwaarden Samen, Verantwoordelijk en Professioneel. Je kent je kwaliteiten en beperkingen en stelt jezelf altijd de vraag: waar en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn?

Laat je verrassen door West Maas en Waal!

Boudewijn de Groot zong al eind jaren zestig over het Land van Maas en Waal. Zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit mooie gebied zal je verrassen: indrukwekkende dijken en groen- en landschappen zijn door de verschillende wandel- en fietsroutes te bewonderen. Ook geven de kleine dorpjes je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Maar dan wél met een moderne draai.  

De gemeente West Maas en Waal telt ruim 20.000 inwoners en ligt (zoals de naam zegt) tussen de rivieren de Maas en de Waal in. De mix van een goede bereikbaarheid (A15, A73, A50), de vele voorzieningen én de gezelligheid maakt het een gemeente om van te (gaan) houden.

Kijk en ervaar hoe leuk het is om te werken bij ons!

Heb je interesse of vragen?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV uiterlijk zondag 1 september 2024 via de applicatie van www.werkeningelderland.nl. Je motivatie mag je richten aan HR. 
Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Nando Habraken, senior beleidsadviseur duurzaamheid en milieu, beantwoord ze graag. Hij is bereikbaar op 06 1999 9918 of per mail nhabraken@westmaasenwaal.nl
Vragen over de procedure stel je aan Marjan Broecks, HR medewerker. Ze is bereikbaar op 06 1785 2364 of per mail mbroecks@westmaasenwaal.nl

Goed om te weten

Deze vacature staat langer open vanwege de komende vakantieperiode. Maar zijn wij heel enthousiast over jouw sollicitatie dan bellen we je eerder. We nodigen je dan graag uit voor een kennismaking.

Solliciteer op de vacature junior adviseur duurzaamheid en energie

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen voorrang.