Gemeente West Maas en Waal groeit! Kom jij ons versterken en groei je mee? Wij zoeken een enthousiaste en ondernemende Junior adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

In deze functie is geen dag hetzelfde. Het is een afwisselende en uitdagende functie waarbij je lekker veel contact hebt intern, maar ook met initiatiefnemers (inwoners/ondernemers) en partners (Omgevingsdienst, Waterschap, Provincie, enzovoorts). Je leert veel en krijgt ook nog eens veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Zo begeleidt je kleine woningbouwplannen. Je gaat in overleg met de initiatiefnemers en partijen die daarbij nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Je levert maatwerk en denkt mee. Als secretaris van de omgevingstafel heb je een coördinerende rol. Bij die omgevingstafel bespreken we met allerlei inhoudelijke experts complexe ruimtelijke initiatieven. Jij zorgt dat alles soepel verloopt: de agenda is op orde, je bereidt alles tot in de puntjes voor, je checkt als er iets onduidelijk is, je houdt de initiatiefnemers goed op de hoogte en zorgt dat het college van burgemeesters en wethouders goed geïnformeerd zijn. Door jou loopt de omgevingstafel op rolletjes.

Je bent gewoon breed inzetbaar voor het hele team: dat maakt de functie ook lekker dynamisch en uitdagend.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt minimaal een afgeronde en relevante MBO-opleiding (niveau 4, bijv. juridisch medewerker openbaar bestuur);
 • Je bent goed op de hoogte van de ruimtelijke ontwikkelingen;
 • Je stapt makkelijk op iedereen af en denkt graag mee;
 • Je communiceert helder zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt
 • Je houdt goed overzicht en gaat voor het beste resultaat

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van minimaal € 2.255,- en maximaal € 4.208,- bij een 36-urige werkweek. Het salaris hangt af van je opleiding en ervaring;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast contract;
 • Een maandelijkse aanvulling op je salaris: het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% van je brutosalaris en zet je bijvoorbeeld in voor extra salaris, vakantie-uren, of de aanschaf van een fiets. Je zet dit budget op elk gewenst moment in het lopende kalenderjaar in;
 • Je krijgt de mogelijkheid om thuis te werken. Ook krijg je een mobiele telefoon en laptop in bruikleen;
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding;
 • Een vitaliteitsvergoeding van € 500,- bruto per jaar (bij een 36-urige werkweek). Je mag dit budget bijvoorbeeld inzetten voor je sportschoolabonnement. Of voor kleding of voorwerpen die je nodig hebt voor je sport. Houd jij meer van ontspanning? Je mag ook naar de sauna om tot rust te komen;
 • Voldoende en gratis parkeerplekken voor je auto en fiets;
 • Jouw dagelijks portie fruit;
 • Een gezellige en informele werksfeer. Je collega’s ontvangen je met open armen en zorgen ervoor dat je je gauw thuis voelt binnen onze organisatie;
 • Wat te doen in de pauze? Genoeg! Wandelen over de prachtige dijk, winkelen in ons gezellige centrum of een broodje halen bij de bakker om de hoek: alles op loopafstand van het gemeentehuis.

Laat je verrassen door West Maas en Waal!

Boudewijn de Groot zong al eind jaren zestig over het Land van Maas en Waal. Zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit mooie gebied zal je verrassen: indrukwekkende dijken en groen- en landschappen zijn door de verschillende wandel- en fietsroutes te bewonderen. Ook geven de kleine dorpjes je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Maar dan wél met een moderne draai. 

De gemeente West Maas en Waal telt ongeveer 20.000 inwoners en ligt (zoals de naam zegt) tussen de Maas en de Waal. De mix van een goede bereikbaarheid (A15, A73, A50), de vele voorzieningen én de gezelligheid maakt het een gemeente om van te (gaan) houden.

Jouw toekomstige team

Natuurlijk wel zo handig om te weten waar je terecht komt na de sollicitatierondes. Je gaat deel uitmaken van het beleidsteam Ruimte, een team van 16 enthousiaste collega’s. Binnen het team ga je samenwerken op het gebied van wonen, ruimtelijke ordening, duurzaamheid, economie, toerisme en recreatie, gebiedsontwikkeling en grondzaken. Samen werk je vanuit de cultuur kernwaarden SVP: Samen, Verantwoordelijk en Professioneel. Je kent je kwaliteiten en beperkingen en stelt jezelf altijd de vraag: waar en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn?

Heb je interesse of vragen?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV uiterlijk 9 april 2023 via de applicatie van www.werkeningelderland.nl. Je motivatie richt je aan Bart Teunissen, teammanager Ruimte, bij wie je ook terecht kun met inhoudelijke vragen over deze functie. Vragen over de procedure stel je aan Marjan Broecks, administratief medewerker P&O.

Bart Teunissen is bereikbaar via 06 1604 4201 of per mail via bteunissen@westmaasenwaal.nl.
Marjan Broecks is bereikbaar via 06 1785 2364 of per mail via mbroecks@westmaasenwaal.nl.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen voorrang.

Wij hebben begrip voor acquisitie, maar gaan daar niet op in.

Solliciteer op de functie Junior adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling