Voor wie geldt de financiële tegemoetkoming?  

Deze is bedoeld voor alle inwoners die tenminste een jaar of langer extra afval hebben door een medische aandoening. Dit geldt voor de volgende soorten afval:  

  • Stomamateriaal  
  • Hulpmiddelen bij sonde voeding  
  • Infuuszakken  
  • CAPD-afval  

In verband met de hygiëne moet materiaal dat in contact is geweest met bloed en urine altijd bij het restafval.  

Hoe ziet de financiële tegemoetkoming eruit?  

U kunt beroep doen op een financiële tegemoetkoming ter waarde van 52 inworpen in de restafvalcontainer. Hiermee kunt u gemiddeld één keer per week gratis een zak (30 liter) met medisch afval wegbrengen naar de ondergrondse container. 

Hoe meld ik mij aan?  

Neem contact op met de gemeente om u aan te melden voor deze regeling. Dit kan telefonisch via 14 0487 of via de mail: info@westmaasenwaal.nl  

Om in aanmerking te komen, moet u aantonen dat u medisch afval heeft. Daarom heeft u een doktersverklaring, een verzekeringsverklaring of bijvoorbeeld een aankoop-/afhaalbewijs van de apotheek nodig.  

Het aanmelden hoeft u maar één keer te doen en niet elk jaar opnieuw.

Waar kan ik terecht voor het overige medisch afval? 

Gebruikte injectienaalden en restanten van medicijnen horen niet bij het restafval. Lever dit in bij uw apotheek. Doe de injectienaalden in een speciale naaldencontainer. Deze is vaak gratis verkrijgbaar bij de apotheek. 

Zakken voor nierdialyse kunt u gratis inleveren als klein chemisch afval (KCA) op de verschillende milieustraten van Avri.  

Hygiënisch afval, zoals maandverband en tampons, hoort niet bij medisch afval. Doe dit gewoon bij het restafval. 

Geldt dit ook voor inwoners die de restafvalcontainer behouden?

Ja, ook inwoners met medisch afval die het restafval niet naar een ondergrondse container brengen, komen in aanmerking. Dus doet u uw restafval in een container (kliko), krijgt u hetzelfde bedrag als andere inwoners. Dit is gelijk aan de waarde van 52 inworpen per jaar in de ondergrondse container.

Heeft u gevonden wat u zocht?