Wilt u uw woning klaar maken voor de toekomst zodat u veilig en comfortabel oud kunt worden in uw  woning? Dan kunt u een Blijverslening aanvragen. Komt u niet in aanmerking voor een Blijverslening omdat uw inkomen niet voldoende is? Dan kunt u, als u een eigen huis heeft, wellicht een Verzilverlening aanvragen. 

Verzilverlening

Wij verstrekken de Verzilverlening via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten(externe link) (SVn). De lening is een financieel steuntje in de rug om de woning aan te passen. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van drempels of het plaatsen van een inloopdouche. U vindt de lijst met woningaanpassingen bij de downloads. 

De Verzilverlening is een hypotheek waarmee de overwaarde van de woning wordt opgenomen (ofwel verzilveren). Tijdens de looptijd betaalt u geen rente en lost u niets af. De lening wordt afgelost na verkoop van de woning of bij overlijden van de laatst overgebleven partner. 

Aanvragen

Wilt u een Verzilverlening aanvragen? Vul dan het aanvraagformulier in. Dit kan alleen digitaal.

DigiD linkAanvraagformulier Verzilverlening (DigiD nodig)

Aanvraagformulier Verzilverlening (printen)

Duurzaamheidslening

Wilt u meteen maatregelen meenemen om uw woning te verduurzamen? Dan hoeft u maar één lening aan te vragen. Maximaal 20 % van het totale bedrag mag betrekking hebben op duurzaamheid. Op de pagina duurzaamheidslening vindt u meer informatie over bijvoorbeeld welke maatregelen mogelijk zijn. 

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland(externe link) (SVn). U kunt ook contact opnemen met het team Wonen en Milieu van onze gemeente via info@westmaasenwaal.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?