Als het voor u moeilijk is om rond te komen, heeft u meestal geen geld voor leuke dingen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze gemeente de kans heeft om leuke dingen te doen. Wij helpen graag de inwoners waar soms weinig geld is. Zij kunnen daarom waardebonnen krijgen.

Voor wie zijn de waardebonnen bedoeld?

  • Voor gezinnen met een laag inkomen en thuiswonende kinderen van 4 tot en met 17 jaar die nog op school zitten. Dat kan de basisschool, middelbare school, een mbo of een hbo zijn;
  • Voor gezinnen in de schuldhulpverlening met thuiswonende kinderen van 4 tot en met 17 jaar die nog op school zitten. Dat kan de basisschool, middelbare school, een mbo of een hbo zijn;
  • Voor inwoners met een laag inkomen die chronisch ziek of gehandicapt zijn.

Voor welk bedrag kunt u waardebonnen krijgen?

U kunt waardebonnen krijgen van € 25 per bon. Of en hoeveel waardebonnen u krijgt, hangt af van uw situatie. De waardebonnen kunt u uitgeven bij winkels in onze gemeente met wie we samenwerken.

Hoe werkt het?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de waardebonnen? Vul dan de online vragenlijst in.

Denkt u in aanmerking te komen voor de waardebonnen? Download een aanvraagformulier en vul het in.
Anders dan vorig jaar krijgt niemand meer automatisch waardebonnen. Iedereen die waardebonnen wil krijgen, moet daarvoor een aanvraag doen.

U kunt telefonisch een aanvraagformulier aanvragen bij ons Klantcontactcentrum op telefoonnummer 14 0487. U kunt ook een mail sturen met uw naam en adres naar bijzonderebijstand@westmaasenwaal.nl.

Het aanvraagformulier moet vóór 31 december 2020 bij ons binnen zijn.