West Maas en Waal helpt vluchtelingen uit Oekraïne

In onze gemeente zijn veel ideeën om mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne te helpen. Het gaat meestal om hulp aan moeders en kinderen.
Wil jij ook iets betekenen voor de vluchtelingen? Klik dan op de knop hieronder en vul het formulier in. En wij nemen contact met je op.

Ik bied hulp aan 

Vragen en antwoorden over hulp bieden

Ik wil graag helpen, hoe kan ik dat doen?

Wat fijn dat u wilt helpen. Dat kan op verschillende manieren. Het gaat in eerste instantie om het doneren van geld, tot aan het bieden van onderdak of het doen van vrijwilligerswerk.

Op de website van RefugeeHelp.nl(externe link) staan mogelijkheden om bij te dragen. Ook op Vluchtelingenwerk.nl(externe link) vindt u informatie.

Het Rode Kruis heeft ook een informatielijn geopend(externe link) voor mensen die gevlucht zijn uit Oekraïne en iedereen die hen wil helpen.

Ik wil geld geven. Waar kan ik dat doen?

Met een donatie aan Giro 555 draagt u bij aan de medische zorg, eten, onderdak en psychosociale hulp. Het Rode Kruis is een van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555. Meer informatie vindt u op de website van Giro 555.(externe link)

Waar doneer ik spullen voor vluchtelingen?

Meer informatie over 'spullen doneren voor vluchtelingen', vindt u via Vluchtelingenwerk(externe link).

Vind ik meer informatie via VluchtelingenWerk Nederland?

Op de website van VluchtelingenWerk Nederland staat veel informatie. Dit is voor iedereen die Oekraïners en andere vluchtelingen in Nederland wil steunen. Hier staat ook informatie over het aanbieden van huisvesting en een lijst met veel gestelde vragen. Ga naar de website van VluchtelingenWerk: Steun Oekraïense vluchtelingen(externe link)