Wat is het?

  • In de gemeente West Maas en Waal verzorgt Avri de afvalinzameling.
  • Door uw afval te scheiden kunt u het milieu sparen. En heeft u minder restafval.

Wat moet ik doen?

  • Scheid uw afval zoveel mogelijk. Meer hierover leest u op afvalscheidenheelgewoon.nl.
  • Heeft u vragen over de manier van afval inzamelen? Neem dan contact op met Avri.
  • Weet u niet waar de containers in uw buurt zijn? De Avri heeft een kaart waar u uw adres kunt invoeren. Dan ziet u de verschillende containers en hun locatie.

Afvalcontainers aanvragen of omruilen?

Bent u verhuisd naar een nieuwbouwwoning waar nog geen afvalcontainers en/of afvalpas aanwezig zijn? Dan kunt u deze zonder kosten aanvragen.
Bent u verhuisd naar een al bestaand huis met een containerpakket dat niet aan uw wensen voldoet of is er geen afvalpas aanwezig voor de ondergrondse restafvalcontainer? U kunt dan in de eerste twee maanden gratis uw containerpakket aanpassen of een afvalpas aanvragen.

Aanvragen/omruilen afvalcontainers

Extra informatie

Mini-milieustraat Beneden-Leeuwen voor allerlei soorten afval (gratis)

Naar de mini-milieustraat aan de Veesteeg in Beneden-Leeuwen mag u naast groen tuinafval ook gratis klein chemisch afval (tot maximaal 50 kilo per bezoek), asbest, wit- en bruingoed (alle huishoudelijke -, beeld- en geluidsapparatuur) brengen. De mini-milieustraat is elke zaterdag open van 9.00-15.00 uur. Voor asbest geldt: tot 2 m2 gratis zonder sloopmelding. Meer informatie over de voorwaarden bij het aanbieden staat op de website van Avri. De mini-milieustraat is alleen toegankelijk voor inwoners uit West Maas en Waal.

Avri-milieustraten

Inwoners van West Maas en Waal zijn ook welkom op Avri-milieustraten in Tiel (bedrijvenpark Medel), Zaltbommel, Geldermalsen en Culemborg. Een belangrijk voordeel van deze milieustraten zijn de ruime openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 16.30 uur en zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur. En u kunt hier terecht met veel meer afvalsoorten.

Heeft u gevonden wat u zocht?