Wat is het?

  • In de gemeente West Maas en Waal verzorgt Avri de afvalinzameling.
  • Door afval te scheiden kunt u het milieu sparen. Dus u stopt bijvoorbeeld uw groente-, fruit-, en tuinafval (gft) in een andere bak dan het gewone huisvuil.
  • Ook zijn er in uw buurt aparte afvalcontainers voor glas en textiel.

Wat moet ik doen?

Bied uw huishoudelijk afval op de goede manier aan. Anders laten de ophalers het afval staan. Let hierbij op de volgende punten:

  • scheid het afval
  • zorg ervoor dat de afvalcontainer niet te vol of te zwaar is

Hebt u nog geen afvalbakken voor uw huisvuil? Vraag deze dan aan bij de Avri. Ook kunt u een grotere of kleinere bak aanvragen.

Extra informatie

Brengstation Maasbommel open voor groen tuinafval 

Op 4 mei 2019 gaat het brengstation Maasbommel aan de Den Hoedweg weer open voor groen tuinafval. Inwoners van West Maas en Waal kunnen hier vanaf deze datum iedere zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur terecht met groen tuinafval. Het brengstation blijft open tot en met 26 oktober 2019. Daarnaast kunt u met uw groen tuinafval naar de mini-milieustraat in Beneden-Leeuwen. Deze is nu al en in de rest van het jaar open op de zaterdagen in de even weken van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Mini-milieustraat voor allerlei soorten afval

Naar de mini-milieustraat aan de Veesteeg in Beneden-Leeuwen mag u naast groen tuinafval ook klein chemisch afval (tot maximaal 50 kilo per bezoek), asbest maximaal 2m2), wit- en bruingoed (alle huishoudelijke -, beeld- en geluidsapparatuur) brengen. De mini-milieustraat is elke zaterdag open van 9.00-15.00 uur. Informatie over de voorwaarden bij het aanbieden staat op de website van Avri. De mini-milieustraat is alleen toegankelijk voor inwoners uit West Maas en Waal.

Avri-milieustraten

Inwoners van West Maas en Waal zijn ook welkom op Avri-milieustraten in Tiel (bedrijvenpark Medel), Zaltbommel, Geldermalsen en Culemborg. Een belangrijk voordeel van deze milieustraten zijn de ruime openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 16.30 uur en zaterdag van 8.00 tot 15.30 uur. En  u kunt hier terecht met veel meer afvalsoorten.

Heeft u gevonden wat u zocht?