Nu Pleinpop niet meer op het Burgemeester Baltussenplein gehouden wordt, ontstaat de kans het kerkplein in Alphen leefbaarder te maken. De gemeente wil van het plein een fijne verblijfsplek maken met meer groen. Hiervoor heeft de gemeente geld beschikbaar.

De kaders voor het project zijn bepaald

Het sterk versteende kerkplein is een ideale ruimte om 'groen' te maken. Daardoor wordt het fijner om er te verblijven, bijvoorbeeld als het heel warm is. Hiervoor heeft de gemeente geld beschikbaar.

Van het Rijk zijn wij verplicht grote versteende plekken in onze gemeente te vergroenen. Ook dit plein. Verschillende typen groen (bomen, struiken, vaste planten) en bankjes om te zitten moeten op het kerkplein komen. De bomen op en rondom het plein, het muurtje en de ingangen blijven.

Op 14 maart was een bewonersavond. Wij presenteerden aan u de kaders en het schetsontwerp. Het schetsontwerp is gebaseerd op uw inbreng van oktober 2021 en dit is aan ons meegegeven door SLAG. Onderaan deze pagina bij de downloaden bestanden staat het schetsontwerp.

Wij horen graag uw mening

Wij willen graag weten wat u vindt van het schetsontwerp en wat uw ideeën zijn. Heeft u nog geen reactieformulier ingevuld? Doe dit dan hier digitaal. Het invullen kan tot en met 6 april. Hierna gaan wij met alle informatie van de inwoners aan de slag. 

Op 2 mei zetten wij op deze pagina de reactienota. Hierin staan alle verzamelde reacties en wat er met deze reacties is gedaan.

Nog een bewonersavond

Wij informeren u zodra wij het plan verder hebben uitgewerkt. Dan organiseren we weer een nieuwe bewonersavond. Naar verwachting is dit voor de zomervakantie van 2023. De direct omwonenden ontvangen een uitnodigingsbrief. Ook plaatsen wij een uitnodiging op Facebook.

Benieuwd hoe u zelf kunt bijdragen aan het klimaatadaptiever maken van de gemeente? Kijk voor inspiratie op de webpagina 'De natuur- en watervriendelijke tuin'.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Amber van den Tillaart via avdtillaart@westmaasenwaal.nl of via 14 0487.

Heeft u gevonden wat u zocht?