Bijstand, vakantie melden

Wat is het?

U mag met behoud van uitkering maximaal 4 weken per jaar (= totaal 28 dagen) naar het buitenland. U kunt zelf bepalen of u de vakantie of het verblijf in het buitenland in één keer op wilt nemen of wilt verspreiden (bijvoorbeeld twee keer twee weken).

U kunt de vakantiedagen die u niet gebruikt niet meenemen naar het volgende jaar. Het is ook niet toegestaan om de vakantie van twee opeenvolgende jaren achter elkaar op te nemen. Dus dat u bijvoorbeeld van begin december 2022 tot eind januari 2023 op vakantie gaat of in het buitenland verblijft. 

Gaat u in totaal langer dan vier weken op vakantie of verblijft u langer dan 4 weken in het buitenland? Dan stopt uw uitkering.

Wat moet ik doen?

Meld uw vakantie van tevoren bij Werkzaak Rivierenland. Als u dit niet doet krijgt u een waarschuwing of boete. Werkzaak Rivierenland kan u ook verplichten toestemming te vragen voor uw vakantie.

Bent u weer terug van vakantie? Meld dit zo snel mogelijk bij Werkzaak Rivierenland.

Hoe bereik ik Werkzaak Rivierenland

U bereikt Werkzaak Rivierenland op werkdagen op telefoonnummer 088 9375 000. Heeft u een vraag voor uw inkomensconsulent? Dan belt u hem of haar rechtstreeks tijdens het telefonisch spreekuur.

Op de website van Werkzaak Rivierenland vindt u meer informatie.

Extra informatie

Informatie en advies

Voor informatie, advies en ondersteuning kunt u contact opnemen met VraagWijzer West Maas en Waal

Werkzaak Rivierenland.

U bereikt Werkzaak Rivierenland op telefoonnummer 088 9375 000, op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-10.30 uur. Post stuurt u naar Postbus 321, 4190 CH Geldermalsen of per mail naar info@werkzaakrivierenland.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?