Boa's

Onze handhavers zijn er om eraan bij te dragen dat alle inwoners, toeristen en bezoekers zich veilig voelen. Ze zijn de ogen en oren van de gemeente. De handhavers pakken onder andere meldingen op over: losliggende stoeptegels, loslopende honden, zwerfafval, overlast van verkeer en gevaarlijke situaties. Ook het aanspreken van inwoners, bezoekers en toeristen behoort tot hun dagelijks werk. Bij deze situaties blijft het soms bij een goed gesprek of waarschuwing maar het kan ook voorkomen dat zij een proces-verbaal of boete opmaken. Onze handhavers werken nauw samen met de politie om zo West Maas en Waal tot een veilige en leefbare gemeente te maken.

Gastheer/vrouw van onze gemeente

Naast hun handhavende taken zijn onze handhavers vooral ook gastheer/vrouw voor de gemeente. Zij worden door inwoners en toeristen met vragen aangesproken op straat. Ook zorgen zij ervoor dat evenementen goed verlopen. De aanwezigheid van handhavers zorgt er vaak voor dat overlast vermindert of dat er zelfs helemaal geen overlast wordt veroorzaakt.

Met welke onderwerpen houden de handhavers zich bezig?

Dagelijks zijn de handhavers aan de slag met overlast veroorzaakt door afval, snor- en bromfietsers op (onverplichte) fietspaden, hondenoverlast, woonoverlast, ondermijning, evenementen, jeugdoverlast, vuurwerkoverlast en parkeren.

Contact met de boa's

De boa’s vormen een aanspreekpunt voor vragen over veiligheid en leefbaarheid op straat. Via het Klantcontactcentrum kunt u altijd in contact komen met de boa’s. Eventueel kunnen de boa’s op afspraak bij u thuis langskomen. U kunt een afspraak maken via 14 0487.

Heeft u gevonden wat u zocht?