Energieverbruik optimaliseren

Ondernemer: wil je het energieverbruik optimaliseren?

Vraag het aan DOE-Rivierenland!

Doe-Rivierenland is een centraal aanspreekpunt van en voor ondernemers op het gebied van energie vraagstukken. Het Duurzame Ondernemers Energieteam bestaat uit ondernemers, energieadviseurs en installatiebedrijven met kennis van zaken op het gebied van duurzaamheid. DOE staat klaar om ondernemers te helpen met:

Het Doe-het-zelf-pakket (gratis)

  • Handige informatie om grip te krijgen op het energieverbruik. Denk aan kennisdossiers, tips, webinars, informatie over subsidies, wettelijke vereisten. Met een P1-dongle ter waarde van € 40 kun je bijvoorbeeld meten welke bronnen veel energie verbruiken zodat je gericht actie kunt ondernemen. Vraag het DOE-het-zelf-pakket aan op de website van DOE-Rivierenland.

Advies op maat (50% korting)

  • Een persoonlijk advies op maat voor jouw onderneming. Want elke onderneming is weer anders. De gemeente betaalt de helft van de prijs. Je betaalt hiervoor ongeveer € 500,-.

Coördinatie energieadviseurs of uitvoerders

  • DOE ondersteunt bij het vinden van goede energieadviseurs die het werk uitvoeren of coördineren. Deskundige hulp van een expert. 

Meer informatie en aanvragen?

DOE helpt ondernemers wat mogelijk is om grip te krijgen op energie. Kijk op de website van DOE-Rivierenland voor alle informatie en het aanvragen van een advies op maat, het Doe-het-zelf-pakket of stel daar je specifieke vraag.

Let op: controles op energiebesparingsplicht mag alleen ODR doen

Wordt u benaderd door een ander bedrijf, ga daar dan niet op in. Alleen Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) mag deze controles uitvoeren. 

Logo Doe-Rivierenland

Eerste hulp bij netcongestie

De verstopping op het elektriciteitsnet zorgt voor grote uitdagingen. Vooral voor ondernemers. En omdat de netverzwaring nog jaren op zich laat wachten, is het voor hen belangrijk om te weten wat ze ondertussen zelf kunnen doen. Een groep experts maakte samen met een aantal Gelderse organisaties daarom een praktische handreiking voor ondernemers vol met tips wat ze zelf kunnen doen. Kijk voor deze handreiking en meer informatie op geldersenergieakkoord.nl/actueel/eerste-hulp-bij-netcongestie.

Heeft u gevonden wat u zocht?