Een goede digitale infrastructuur is een must om goed te communiceren vanuit huis, werk en onderweg.

Glasvezel in de kernen

Inmiddels zijn veel woningen in de kernen aangesloten op glasvezel, net als een aantal bedrijventerreinen (Veesteeg en Waterstraat). Woningen net buiten de kern, dijkwoningen en woningen in het buitengebied werden destijds niet aangesloten door de marktpartij die het glasvezelnetwerk aanlegde.

Glasvezel in het buitengebied

De gemeente wil dat alle bewoners zonder beperkingen toegang moeten kunnen hebben tot alle digitale diensten. Daarom heeft zij met 6 andere gemeenten in Rivierenland de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBR) opgericht. De UBR is verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en het onderhoud van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de deelnemende gemeenten.

In 2020 is het project in onze gemeente van start gegaan. Ondertussen is de aanleg van het netwerk zo goed als afgerond. De komende tijd worden nog enkele adressen aangesloten. De bewoners van deze adressen worden vooraf hierover geïnformeerd.

Heeft u vragen over aanleg en uitvoering?

Neem dan contact op met Digitale Stad(externe link). Ook voor andere vragen over het project of klachten kunt u bij Digitale Stad terecht. U bereikt Digitale Stad via  085 4858 585 of info@digitale-stad.nl.

Bent u nog niet aangesloten op het netwerk?

Voor de adressen die niet zijn aangesloten op het netwerk en ook niet zijn aangemeld, is het in veel gevallen nog steeds mogelijk om een aansluiting aan te vragen. Neem hiervoor contact op met Digitale Stad via het contactformulier(externe link) op de website. U hoort dan of een aansluiting mogelijk is en welke kosten daaraan zijn verbonden.

Heeft u gevonden wat u zocht?