Een goede digitale infrastructuur is een must om goed te communiceren vanuit huis, werk en onderweg.

Glasvezel in de kernen

Inmiddels zijn veel woningen in de kernen aangesloten op glasvezel net als een aantal bedrijventerreinen (Veesteeg en Waterstraat). Woningen net buiten de kern, dijkwoningen en woningen in het buitengebied zijn nog niet of nauwelijks aangesloten. Ook bedrijven en bedrijventerreinen hebben nog niet allemaal glasvezel.

Glasvezel in het buitengebied

Wij werken met Regio Rivierenland samen met Digitale Stad voor de realisatie van een glasvezelnetwerk. De reden dat we voor Digitale Stad kiezen is simpel: zij leggen het netwerk aan onder de voorwaarden die aansluiten bij onze ambities voor een hoogwaardig en toekomstvast glasvezelnetwerk.Tot 12 juni kunnen mensen zich hiervoor aanmelden.

Naast Digitale Stad is de commerciële partij Glasvezel buitenaf ook gestart met een vraagbundeling. Deze partij geeft aan voldoende aanmeldingen te hebben. Binnenkort volgt een gesprek met ons.

Als een partij voldoende aanmeldingen ontvangt binnen de gestelde termijn, starten ze met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied. Meer informatie leest u op Breedband Rivierenland.

Zo checkt u of u in aanmerking komt

Op de website van Digitale Stad kunt u met de postcodecheck controleren of uw adres in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting. Valt uw adres niet binnen het doelgebied, neem dan contact op met Digitale Stad via 0850 711 844 of info@digitale-stad.nl. Digitale Stad onderzoekt of ze uw adres alsnog kunnen meenemen in het traject.

Heeft u andere vragen rondom het regionale traject? Neem dan ook contact op met Digitale Stad.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste updates op het gebied van glasvezel? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief. Stuur een mail naar jhattu@westmaasenwaal.nl. De laatste nieuwsbrieven staan hieronder. 

Nieuwsbrieven glasvezel

Heeft u gevonden wat u zocht?