Een goede digitale infrastructuur is een must om goed te communiceren vanuit huis, werk en onderweg.

Glasvezel in de kernen

Inmiddels zijn veel woningen in de kernen aangesloten op glasvezel, net als een aantal bedrijventerreinen (Veesteeg en Waterstraat). Woningen net buiten de kern, dijkwoningen en woningen in het buitengebied zijn nog niet of nauwelijks aangesloten. Ook bedrijven en bedrijventerreinen hebben nog niet allemaal glasvezel.

Glasvezel in het buitengebied

In onze gemeente zijn de werkzaamheden gestart voor de  aanleg van glasvezel.  Zo’n glasvezelverbinding biedt nu, en in de toekomst, voldoende kwaliteit voor internet, tv en telefonie. De aanleg van dit supersnelle internet is gratis. De gemeente werkt in dit samen met 6 andere gemeenten in Rivierenland.

Aannemer Selecta Infratechniek legt het glasvezelnetwerk aan. Digitale Stad gaat het netwerk beheren. De eerste woningen kunnen naar verwachting in de zomer van 2020 al gebruik maken van supersnel internet.

Heeft u vragen over aanleg en uitvoering?

Neem dan contact op met Digitale Stad. Ook voor andere vragen over het project of klachten kunt u bij Digitale Stad terecht. U bereikt Digitale Stad via telefoonnummer 0850 711 944 of de website van Digitale Stad(externe link).

Zo checkt u of u in aanmerking komt

Op de website van Digitale Stad(externe link) kunt u met de postcodecheck controleren of uw adres in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting. Valt uw adres niet binnen het doelgebied, neem dan contact op met Digitale Stad via 0850 711 944 of info@digitale-stad.nl. Digitale Stad onderzoekt of ze uw adres alsnog kunnen meenemen in het traject.

Heeft u andere vragen rondom het regionale traject? Neem dan ook contact op met Digitale Stad.

Heeft u gevonden wat u zocht?