Hulp bij een arbeidsbeperking

Wat is het?

Als u een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking hebt, kunt u extra begeleiding of aanpassingen nodig hebben om te kunnen werken. Dit heet 'beschut werk'. De gemeente kan u helpen bij het vinden van beschut werk.

Wat moet ik doen?

Werkzaak Rivierenland beoordeelt of u in aanmerking komt voor beschut werk. Het UWV zal Werkzaak hierover adviseren. U hoeft hiervoor zelf geen aanvraag in te dienen.

Sinds 1 januari 2016 is Werkzaak Rivierenland de nieuwe organisatie op het gebied van werk en inkomen. Werkzaak Rivierenland is er dus ook voor u als inwoner van de gemeente West Maas en Waal.

Beoordeling arbeidsvermogen aanvragen

Hebt u een arbeidsbeperking door ziekte of handicap? Dan kunt u bij UWV een Beoordeling arbeidsvermogen aanvragen. Het UWV beoordeelt of u mogelijkheden hebt om te werken. De uitkomst van de beoordeling bepaalt dan of u hulp kunt krijgen van UWV of van Werkzaak Rivierenland.

Met arbeidsvermogen wordt bedoeld of u de mogelijkheden hebt om te werken. U hebt bijvoorbeeld arbeidsvermogen als u:

  • met begeleiding kunt werken;
  • een voorziening nodig hebt om te kunnen werken;
  • alleen beschut werk kunt doen.

Hoe bereik ik Werkzaak Rivierenland

U bereikt Werkzaak Rivierenland op werkdagen op telefoonnummer 088 9375 000. Heeft u een vraag voor uw inkomensconsulent? Dan belt u hem of haar rechtstreeks tijdens het telefonisch spreekuur.

Op de website van Werkzaak Rivierenland vindt u meer informatie.

Hoe lang duurt het?

Het UWV geeft binnen 8 weken een advies aan de gemeente. U krijgt dan van de gemeente bericht wat de volgende stap is.

Heeft u gevonden wat u zocht?