Een ondernemersfonds biedt ondernemers gezamenlijk de kans om het eigen winkelgebied aantrekkelijk te maken en zorgt ervoor dat alle ondernemers in het gebied meebetalen aan de uitvoering van de plannen. De projecten, die worden betaald uit het ondernemersfonds, worden door de ondernemers bepaald naar aanleiding van de gestelde doelen.

Er zijn drie mogelijkheden om een ondernemersfonds te organiseren:

  1. Het invoeren van het Leids model
  2. Het heffen van Reclamebelasting
  3. Het invoeren van een BIZ (Bedrijven InvesteringsZone)

Ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen heeft samen met gemeente West Maas en Waal de mogelijkheden voor het centrum van Beneden-Leeuwen onderzocht. Er is gekozen om vanaf 1 januari 2018 reclamebelasting te heffen in het centrum van Beneden-Leeuwen.

Alle ondernemers in het centrum met een reclame-uiting ontvangen in het begin van ieder jaar een aanslag en betalen een bedrag, afhankelijk van de WOZ-waarde. De staffel WOZ-waarde is onderaan te downloaden. Het totaalbedrag gaat naar Stichting Ondernemersfonds Beneden-Leeuwen (hierna: SOBL) zodat zij meer budget hebben voor (nieuwe) evenementen, de dorpsconciërge en promotieactiviteiten. Een veilig en aantrekkelijk winkelhart is het streven!

Te downloaden bestanden:

Heeft u gevonden wat u zocht?