Kinderen moeten zorgeloos kunnen opgroeien, in hun eigen gezin. Maar soms lukt dit niet. Voor korte of langere tijd en om verschillende redenen. Dan kan een pleeggezin een uitkomst zijn. In onze gemeente helpt o.a. VraagWijzer West Maas en Waal met het in kaart brengen van de situatie. En het regelen van hulp voor kind en ouders.

Wij zoeken pleegouders in West Maas en Waal

Veel kinderen zoeken een plek in een pleeggezin. Een gezin, waar ze in een gewone thuissituatie terecht komen. Waar ze zich thuis kunnen voelen en opgroeien. Het liefst in hun eigen omgeving. Want dan kunnen ze in de buurt blijven van hun eigen vriendjes, school en sportclub. 

Er is een groot tekort aan pleeggezinnen. Daarom houden wij een informatieavond. Ben je nieuwsgierig naar wat pleegzorg is? Wat het pleegouderschap inhoudt? En welke pleegzorginstanties er zijn? Geef je dan op voor de informatieavond op 20 januari 2020 en laat je informeren.

Aanmelden informatieavond

Informatieavond pleegzorg

Wanneer?

  • 20 januari 2020

Hoe laat?

  • Van 19.00 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom. Om 19.15 begint het programma.

Waar?

  • In de raadszaal van de gemeente West Maas en Waal, Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen.

Meer informatie over pleegzorg

Van 30 oktober tot en met 6 november was er landelijk aandacht voor de Week van de Pleegzorg. Voor ons was die week de start van een periode waarin we aandacht vragen voor dit thema. Dat doen we onder andere samen met verenigingen, scholen en de MFA’s/dorpshuizen in elk dorp.

Meer informatie vind je op pleegzorg.nl en openjewereld.nu.

Heeft u gevonden wat u zocht?