Rijbewijs online verlengen

Wat is het?

Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dat kunt u dat makkelijk en snel online regelen via de website van de RDW

U kunt uw rijbewijs dan al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

Regelt u dit liever op het gemeentehuis of vraagt u voor de eerste keer een rijbewijs aan? Maak dan een afspraak. Kijk voor meer informatie hierover op rijbewijs aanvragen.

Wat moet ik doen?

  1. U heeft de DigiD app met ID-check
  2. Laat een nieuwe pasfoto maken bij een door de RDW erkende fotograaf. U kunt geen pasfoto gebruiken die u al heeft. Neem uw huidige rijbewijs (of rijbewijsnummer) mee. U vindt een erkende fotograaf of fotocabine met de RDW-locatiewijzer.
  3. De fotograaf verstuurt uw pasfoto en handtekening (voor op uw nieuwe rijbewijs) beveiligd en digitaal naar de RDW toe. Binnen een paar minuten krijgt u van het RDW een mail. Hierin staat of uw foto is goedgekeurd en of u het rijbewijs online kunt verlengen. Met een goedgekeurde foto heeft u de verlenging nog niet aangevraagd. 
  4. In die mail staat een link naar de site van de RWD waar u uw rijbewijs kunt verlengen. Let op: heeft u een gezondheidsverklaring nodig? Zorg er dan voor dat u deze aanvraagt vóór u de aanvraag van uw nieuwe rijbewijs start.
  5. Betaal de kosten via IDEAL. Het verlengen van een rijbewijs kost € 51,10. De kosten van de pasfoto betaalt u bij de fotograaf.
  6. U krijgt 2 werkdagen na de aanvraag een mail van de RDW dat uw nieuwe rijbewijs klaar is.
  7. U maakt een afspraak voor het ophalen van uw rijbewijs. Neem uw huidige rijbewijs mee. Deze levert u in.
  8. U ontvangt 5 werkdagen nadat u het rijbewijs heeft opgehaald een brief van DigiD met daarin een pincode. Met die code kunt u de inlogfunctie van uw rijbewijs activeren. Zo maakt u het rijbewijs geschikt om in te loggen bij bijvoorbeeld overheidswebsites. 

Let op: Haal uw rijbewijs binnen 3 maanden op. Daarna kan dit niet meer. U moet dan een nieuwe aanvraag doen. 

Heeft u gevonden wat u zocht?