Herinrichting Rooijsestraat

In het deel van de Rooijsestraat tussen De Paulus en Kanteel is de riolering en de rijbaan toe aan vervanging. Daarnaast willen we de straat graag een dorps karakter geven en verkeersveiliger maken. Dit kan door de weg in te richten als 30 km/u weg. Door het hemelwater af te koppelen van het vuilwaterriool maken we de straat toekomstbestendig.

Rol van de bewoners

Wij willen ook graag de stem van de aanwonenden horen. Daarom organiseren wij een bewonersavond. Graag horen wij welke ideeën/wensen de aanwonenden hebben. Deze ideeën/wensen verwerken we zoveel als mogelijk in het ontwerp van de straat. Samen met de aanwonenden kijken wij naar wat haalbaar is.

Bewonersavond

Het is belangrijk voor ons om van de bewoners van de straat te horen waar we rekening mee moeten houden. Wat is leuk aan de straat? Wat is belangrijk? Zijn er dingen die verbeterd kunnen worden? Welke ideeën zijn er?

Daarom hadden we een bewonersavond voor aanwonenden op 6 mei in D’n Hoender. We begonnen met een presentatie. Daarna gingen we in groepen uit elkaar.

We leggen een regenwateriool aan. Hierdoor verminderen we overlast in de omliggende straten, bij hevige regenval. U kunt hier ook aan meehelpen door af te koppelen. Wat dit betekent leest u in deze flyer.

Wensen of ideeën? Vul dan het reactieformulier in

Alle informatie en wensen die u als aanwonende heeft, kon u op een reactieformulier zetten. Dit kon tijdens de bewonersavond en door het onderstaande reactieformulier in te vullen. Dit invullen kon tot en met 20 mei.

Verslag en schetsontwerp

Wij verzamelen alle informatie die u bij ons aanlevert in een verslag. Dit verslag staat rond juli op deze pagina.

Op basis van het verslag en eisen waaraan wij moeten voldoen, zoals technische en wettelijke eisen, maken we een plan. Dit noemen we een schetsontwerp. Dit schetsontwerp laten we aan u zien op een volgende avond.

Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met onze projectleider Bram Bleij via bbleij@westmaasenwaal.nl of via 14 0487.

Te downloaden bestanden

Heeft u gevonden wat u zocht?