De wethouders van negen gemeenten en Bibliotheek Rivierenland hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst en het convenant ‘Samen maken we de bieb” ondertekend. 

De bibliotheek is belangrijk voor de inwoners van West Maas en Waal

De Bibliotheek zet zich ervoor in dat iedereen mee kan doen. Daarom is het belangrijk dat we overeenkomsten hebben getekend. Onze gemeente heeft 2 vaste vestigingen: één in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen en één in MFA D’n Hoender in Dreumel. 
Inwoners kunnen bij de Bibliotheek verschillende (fysieke en digitale) materialen lenen. De Bibliotheek organiseert veel activiteiten. Onder andere cursussen voor inwoners die hun digitale vaardigheden willen aanscherpen. Voor iedereen die zijn of haar taalvaardigheid wil verbeteren is er het Digi-Taalhuis. De Bibliotheek heeft op een aantal scholen de schoolbibliotheek ingericht en begeleidt kinderen met (een risico op een) taalachterstand. U vindt meer informatie op www.bibliotheekrivierenland.nl.

Samenwerking 2023-2026

We regelen de samenwerking voor de jaren 2023 tot en met 2026 tussen de Bibliotheek en de volgende gemeenten: Buren, Culemborg, Druten, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.