Wij maakten een stappenplan grootschalig grondverzet. Het is op 4 april 2019 vastgesteld door de raad. Dit plan is om activiteiten te beoordelen die gaan over grootschalig grondverzet. Dit zijn activiteiten waarvoor een ontgrondingsvergunning van de provincie nodig is.

Wat betekent dit voor u?

Het stappenplan is vooral belangrijk voor initiatiefnemers van plannen voor grootschalig grondverzet. Dit zijn meestal bedrijven of andere overheden. Hun plannen moeten straks passen in het nieuwe beleid. Voor u als inwoner geeft het nieuwe beleid meer duidelijkheid over hoe wij deze plannen beoordelen. Denk hierbij aan het volgende. Hoe beschermen wij onze inwoners tegen vervelende gevolgen? Wat moet een initiatiefnemer allemaal doen? Waar letten wij op bij het beoordelen? Op dit soort vragen geeft het nieuwe beleid antwoord.

Waarom maken wij dit plan?

Wij willen plannen die gaan over grootschalig grondverzet goed beoordelen. Deze plannen kunnen namelijk vervelende gevolgen hebben. Dat willen we voorkomen. Daarom hebben we in 2011 al een ‘beleid bodemstoffen’ gemaakt. De laatste jaren zien we dat er veel gebeurt rondom grootschalig grondverzet. Reden om ons beleid te vernieuwen. Want zo kunnen we plannen voor grootschalig grondverzet nog beter beoordelen.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan contact op met Team Ruimte. Zij zijn bereikbaar op 14 0487.

Het stappenplan vindt u bij de downloads.

Heeft u gevonden wat u zocht?