Wij gaan ons extra inzetten voor een groene en schone buurt. Dit doen wij graag samen met onze inwoners. In Dreumel is hiermee gestart door het aanleggen van het eerste containertuintje rond een aantal ondergrondse afvalcontainers. 

Elk dorp krijgt een containertuintje

Containertuintjes zorgen voor minder afval om de containers. Daarnaast zorgen containertuintjes voor extra vergroening in de straat én vergroten ze de biodiversiteit. Dit wil zeggen dat er meer bijen, vlinders en andere insecten worden aangetrokken. Natuurlijk staan containertuintjes ook veel gezelliger! Elk dorp krijgt minimaal één tuintje rondom een ondergrondse container.

Adoptanten gezocht 

In elk dorp worden momenteel inwoners gezocht die de containertuintjes willen onderhouden, adoptanten genaamd. De adoptant kiest de planten voor de tuintjes uit en onderhoud ze. Dit wil zeggen: water geven, onkruid verwijderen en snoeien. 
West Maas en Waal zoekt adoptanten voor Altforst, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.  De dorpsplatforms van Alphen, Appeltern en Beneden-Leeuwen zoeken in genoemde dorpen naar adoptanten.

Eerste tuintje te zien in Dreumel

Jolanda Spies uit Dreumel, lid van de zwerfafvalbrigade, had gelezen over containertuintjes. Zij nam contact op met de gemeente. “Ik vroeg of we in Dreumel een containertuintje konden krijgen. Dat ziet er leuk uit en mensen maken dan ook niet zo snel een rommeltje rondom de ondergrondse container. Blijkt dat de gemeente zelf al bezig was met containertuintjes. Hoe leuk was dat?”. Wij nodigde Jolanda uit om samen met Mariëlle Schiks van Aan tafel bij Jan, het eerste containertuintje in de gemeente te openen.
De ondernemers aan de Ekershof in Dreumel adopteerden de tuintjes rondom de glasbakken. Zo zorgen zij ervoor dat de buurt groener en schoner blijft.