Bent u (oud-) inwoner van West Maas en Waal of hebt u binding met onze gemeente? Dan kunt u uw kunstwerken tentoonstellen in het gemeentehuis. U gebruikt daarvoor onze centrale hal. Elke bezoeker die bij ons binnenkomt ziet gelijk uw kunstwerken.

Iedere drie maanden wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht.Heeft u belangstelling? Mail dan naar Trudy Boerakker via tboerakker@westmaasenwaal.nl.
Op dit moment hebben we al aanmeldingen tot en met 2026 ontvangen. Als u toch wilt aanmelden komt u op de wachtlijst.

Expositie Jessica van der Mast

Als onderdeel van haar 3-jarige opleiding Fotografie bij Fotoschool Statief exposeert 
Jessica van der Mast in de maanden juli, augustus en september 2022 in het gemeentehuis 
van West Maas en Waal in Beneden-Leeuwen. De geëxposeerde werken zijn tijdens haar opleiding gemaakt.

Jessica woont sinds 2017 in Boven-Leeuwen. Daarvoor heeft zij in- en nabij Utrecht gewoond. 
De interesse voor kunst en vastleggen ervan zit in haar genen. Beide opa’s en ook haar moeder schilderden en tekenden. Haar vader was vroeger -niet officieel- persfotograaf voor de Luchtmacht en zo doende werd hij vaak ingezet als fotograaf. Ook als hobby fotografeerde en ontwikkelde hij zelf zijn foto’s.

Zelf vindt zij het maken van kunstzinnige foto’s het leukste. Foto’s waarbij de kijker zich afvraagt hoe de foto tot stand is gekomen. Dit laat haar Peony Flowers serie van het 1ste jaars examen al zien. Haar eindserie van het 3de jaar Smokey Flowers is een serie van bloemen gecombineerd met wierrook.
Ook heeft Jessica een doorlopend project: ‘Boveneindse Rakkers’ waarin zij wil proberen alle honden uit Boven-Leeuwen te fotograferen. Nieuwe aanmeldingen van honden woonachtig in Boven-Leeuwen zijn van harte welkom om zich alsnog aan te melden.

Verder zijn er diverse foto’s te zien met veel kleur, maar ook een zwart-wit collage Nuances die zij voor haar 2de jaars examen in opdracht van Bram Kloos maakte. Hierop zijn 9 abstracte beelden gefotografeerd die elkaar versterken. 
Een echte eyecatcher is de “Jongen met de Airpod”. Een eigentijdse versie van Johannes Vermeer “Meisje met de Parel”.
Kortom: een expositie die gezien mag worden! 

U bent van harte welkom

Tot eind september 2022 is de expositie van Jessica van der Mast te zien in het gemeentehuis. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden.

Heeft u gevonden wat u zocht?