Bent u (oud-) inwoner van West Maas en Waal of hebt u binding met onze gemeente? Dan kunt u uw kunstwerken tentoonstellen in het gemeentehuis. U gebruikt daarvoor onze centrale hal. Elke bezoeker die bij ons binnenkomt ziet gelijk uw kunstwerken.

Iedere drie maanden wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht.Heeft u belangstelling? Mail dan naar Trudy Boerakker via tboerakker@westmaasenwaal.nl.
Op dit moment hebben we al aanmeldingen tot en met 2026 ontvangen. Als u toch wilt aanmelden komt u op de wachtlijst.

Vanaf 1 april 2023 tot eind juni  2023 exposeert Diana Bijl-Detrie haar kunstwerken in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. 

Diana Bijl–Detrie is geboren in Tiel en woont sinds 3 jaar in Maasbommel.

Tekenen en schilderen loopt als een rode draad door haar leven. Onder begeleiding van verschillende docenten en schilders zoals Marian Kwaaitaal, Karin Bucholz, Bart Elfrink en Ab Krook heeft zij zichzelf een eigen stijl aangemeten.

Diana schildert op een intuïtieve en directe manier, zonder vooropgesteld plan maar wel met een beeld in het hoofd van wat het ongeveer moet worden. Heldere en felle kleuren worden niet geschuwd. Acryl is het medium dat het beste bij haar past omdat ze hiermee snel kan werken. Vaak schildert Diana puur uit de tube en komen de kleuren pas op het doek voor het eerst bij elkaar. Ze houdt van vrolijke en frisse kleuren en probeert de kleuren zoals zij die ziet vast te leggen in haar schilderijen. In de portretten gebruikt Diana daarbij de vaak niet zo vanzelfsprekende kleuren als groen, blauw en paars en geel, maar in het eindresultaat doen deze kleuren op de een of ander manier heel natuurlijk aan.

Het schilderen is een hobby die Diana als uitlaatklep voor haar drukke leven heeft. Ze hoeft niets en ziet wel wat het wordt. “Niet goed, Gesso erover en weer opnieuw beginnen” is haar motto. Dat geeft haar heel veel vrijheid, ze is niet bang iets te verknallen, waardoor het schilderen voor haar pure ontspanning is. 

Voor meer informatie is Diana te bereiken via 06 1508 1793

U bent van harte welkom

Tot eind maart is de expositie van Diana te zien in het gemeentehuis. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden.

Heeft u gevonden wat u zocht?