Bent u (oud-) inwoner van West Maas en Waal of hebt u binding met onze gemeente? Dan kunt u uw kunstwerken tentoonstellen in het gemeentehuis. U gebruikt daarvoor onze centrale hal. Elke bezoeker die bij ons binnenkomt ziet gelijk uw kunstwerken.

Iedere drie maanden wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht.Heeft u belangstelling? Mail dan naar Trudy Boerakker via tboerakker@westmaasenwaal.nl.
Op dit moment hebben we al aanmeldingen tot en met 2026 ontvangen. Als u toch wilt aanmelden komt u op de wachtlijst.

Vanaf eind december 2022 tot eind maart 2023 exposeert Jan Detrie zijn kunstwerken in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. 

Van ingetogen pietje precies tot zeer kleurrijk met een wilde toets. Dit is misschien de beste omschrijving van het werk van Jan Detrie. Kenmerkend voor zijn werk zijn de forse formaten, in zijn atelier in Maasbommel heeft hij o.a. werken van 2 x 2 meter! 

Jan Detrie heeft een opleiding tot grafisch ontwerper gedaan aan Academie St. Joost in Breda. Hij heeft een arbeidsverleden als ontwerper en drukwerkspecialist, maar de drang tot schilderen is altijd de metgezel geweest. 
Sinds 2007 heeft hij ook het beeldhouwen ontdekt. In alle twee de disciplines geeft hij inmiddels al jarenlang les in Breda en in Maasbommel. 
Verder is hij verbonden aan Creatief Platform Tiel, en heeft hij de maquette gemaakt voor de Hanzefeesten in Maasbommel van afgelopen zomer. 
Tien jaar geleden heeft hij ook nog een 5 jarige opleiding gevolgd aan de Kleine Tiki in Breda tot kunstzinnig dynamisch coach. Deze opleiding stelt hem in staat om individueel, alsook met groepen, workshops te geven met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling. 

De beelden en schilderijen van Jan zijn ook te zien op de websites van galerie www.viamioni.nl(externe link) in Breda, en galerie www.dutchluxurydesign.com(externe link) in Buren. 
Zijn nieuwe website:  www.jandetrie.nl(externe link) is bijna gereed. Als je wilt, kun je Jan altijd bereiken via: jandetrie7@gmail.com 

U bent van harte welkom

Tot eind maart is de expositie van Jan Detrie te zien in het gemeentehuis. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden.

Heeft u gevonden wat u zocht?