Uw kunstwerken in ons gemeentehuis?

Bent u (oud-) inwoner van West Maas en Waal of hebt u binding met onze gemeente? Dan kunt u uw kunstwerken tentoonstellen in het gemeentehuis. U gebruikt daarvoor onze centrale hal. Elke bezoeker die bij ons binnenkomt ziet gelijk uw kunstwerken.

Iedere drie maanden wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht.Heeft u belangstelling? Mail dan naar Trudy Boerakker via tboerakker@westmaasenwaal.nl.
Op dit moment hebben we al aanmeldingen tot en met 2026 ontvangen. Als u toch wilt aanmelden komt u op de wachtlijst.

Expositie Ruud Dijkers

Vanaf 1 juli tot eind september 2024 exposeert Ruud Dijkers zijn schilderijen in het gemeentehuis te Beneden-Leeuwen.
Tegelijkertijd neemt hij deel aan de tentoonstelling ‘Metamorfose; van erfgoed naar kunst’ in Museum Tweestromenland.

Ruud Dijkers woont en werkt in Maasbommel. Hij maakt divers werk, waaronder beelden, tekeningen, collages, c-prints.
In 1977 ontving hij het Wilhelm-Lehmbruck Stipendium van de stad Duisburg DE.
Van 1981 tot 2015 was hij als docent verbonden aan de Academie voor Kunst en Vormgeving, 
’s-Hertogenbosch. 

Zijn werk was te zien in solotentoonstellingen en groepspresentaties in binnen- en buitenland. Zijn beelden, tekeningen en grafiek zijn opgenomen in particuliere- en museale collecties. 
In 2014 werden 160 tekeningen en een aantal zeefdrukken uit de verzameling van Karl-Hermann Klock opgenomen in de collectie van het Lehmbruck Museum in Duisburg (D). De katalogus ‘Sammlung’ ligt ter inzage bij de tentoonstelling.

“Het werk van Ruud Dijkers houdt de beschouwer een spiegel voor. Een spiegel van de situatie waarin we in onze samenleving met het menselijk bestaan verzeild zijn geraakt. Onze wereld is uiteengevallen, niet meer uit te leggen en te verklaren, niet meer te begrijpen.
We zitten met de brokken! En de losse elementen worden aan een transformatieproces overgeleverd. En daarmee moeten we leren leven en kijken hoe er ons toe te verhouden. Al willen en kunnen we het niet altijd zien, al wordt het zonder de kunst misschien niet zichtbaar”. (Tekst: Daan van Speybroeck. Uit katalogus “Sammlung”).

Website: www.ruuddijkers.nl
 

U bent van harte welkom

Tot eind juni is de expositie van Ruud Dijkers te zien in het gemeentehuis. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden.

Heeft u gevonden wat u zocht?