Bent u (oud-) inwoner van West Maas en Waal of hebt u binding met onze gemeente? Dan kunt u uw kunstwerken tentoonstellen in het gemeentehuis. U gebruikt daarvoor onze centrale hal. Elke bezoeker die bij ons binnenkomt ziet gelijk uw kunstwerken.

Iedere drie maanden wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht. Heeft u belangstelling? Mail dan naar Trudy Boerakker via tboerakker@westmaasenwaal.nl.

Expositie ‘Gekleurde Visualisatie’ van action painter Hein van Houten

Vanaf april 2022 exposeert Hein van Houten zijn kunstwerken in het gemeentehuis.

Als er iets kleurrijk en aansprekend is, dan is het wel het werk van Hein van Houten uit Maasbommel.

De kunst van Hein van Houten kenmerkt zich door de stijl action painting. Dit levert unieke exemplaren op. Action painten is een manier van werken in abstracte expressionistische kunst en informele schilderkunst. Daarbij is het uitgangspunt de handeling of actie van het maken wat op het doek wordt overgebracht. Hein claimt zijn voorstellingen rechtstreeks uit de ‘ether’ te halen en te vertalen op het canvas, net zoals een radio wordt afgestemd om het juiste programma te kunnen ontvangen. Daardoor varieert Hein sterk in voorstelling, kleuren, materiaal en technieken. De expositie is een bonte verzameling van kunstwerken waarbij je je kunt verwonderen en je je ogen uitkijkt. 

Informatie over Hein van Houten vind u op www.heinart.nl.
 

Foto gemaakt door Hans-Peter van Veldhoven

U bent van harte welkom

Tot eind juni 2022 is de expositie van Hein van Houten te zien in het gemeentehuis. U bent van harte welkom tijdens de openingstijden.

Heeft u gevonden wat u zocht?