Zit netwerken en verbinden in jouw bloed? Ben jij een toegankelijke gesprekspartner met een kritische blik? Lees dan zeker even verder, want binnen het team Control zijn wij op zoek naar een enthousiaste Contractmanager voor 36 uur per week.

Wat ga je doen?

Als contractmanager van de gemeente West Maas en Waal draag je actief je steentje bij aan de verdere ontwikkeling en inrichting van het contractmanagement. Je start, leidt en begeleidt samen met je collega’s van de inkoop (de verlenging van) alle mogelijke contracten. Denk bijvoorbeeld aan het sociaal domein, ruimte en civiel technisch. Dit kan zowel lokaal als in regionaal verband zijn. Goed om te weten: de inkoopfuncties zijn ondergebracht bij een externe dienstverlenende organisatie.
In onze organisatie zijn regisseurs werkzaam die met betrekking tot externe partijen (vaak over gemeenschappelijke regelingen) een rol hebben. De regisseur monitort en stuurt op de inhoud. Jij als contractmanager bewaakt de bestaande en nieuwe contractafspraken. Hierbij richt je je vooral op het proces.

Daarnaast:

 • Stem je met verschillende betrokken partijen af en behoud je de samenwerking. Dit doe je zonder de overeenkomst uit het oog te verliezen;
 • Je signaleert en ziet mogelijkheden tot verbeteringen. Hiervoor doe je concrete voorstellen;
 • Je meet en analyseert de prestaties van contractpartners en voert op basis hiervan de contractgesprekken.

Wat verwachten wij van jou?

Jij bent een professional in je vakgebied met minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt een leidende rol in de samenwerking en gaat werk gerelateerde discussies niet uit de weg.

Ook:

 • Heb je minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je een afgeronde opleiding in de richting van rechten/bestuurskunde/commerciële economie;
 • Heb je overtuigingskracht, besluitvaardigheid en kun je goed onderhandelen;
 • Heb je kennis van of interesse in de (Europese) aanbestedingswet;
 • Ben je verbindend en heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en belangen;Heb je een gezonde dosis humor.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris van maximaal € 5.021,- bij een 36-urige werkweek. Het salaris hangt af van je opleiding en ervaring;
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren wordt dit omgezet in een vast contract;
 • Een maandelijkse aanvulling op je salaris: het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% van je brutosalaris en zet je bijvoorbeeld in voor extra salaris, vakantie-uren, of de aanschaf van een fiets. Je zet dit budget op elk gewenst moment in het lopende kalenderjaar in;
 • Je krijgt de mogelijkheid om thuis te werken en krijgt bij indiensttreding een mobiele telefoon en laptop in bruikleen;
 • Een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en een thuiswerkvergoeding;
 • Een vitaliteitsvergoeding van € 500,- bruto per jaar (bij een 36-urige werkweek). Je mag dit budget bijvoorbeeld inzetten voor je sportschoolabonnement. Of voor kleding of voorwerpen die je nodig hebt voor je sport. Houd jij meer van ontspanning? Je mag ook naar de sauna om tot rust te komen;
 • Een gezellige en informele werksfeer. Je collega’s ontvangen je met open armen en zorgen ervoor dat je je gauw thuis voelt binnen onze organisatie.

Laat je verrassen door West Maas en Waal!

Boudewijn de Groot zong al eind jaren zestig over het Land van Maas en Waal. Zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit mooie gebied zal je verrassen: indrukwekkende dijken en groen- en landschappen zijn door de verschillende wandel- en fietsroutes te bewonderen. Ook geven de kleine dorpjes je het gevoel alsof je terug in de tijd gaat. Maar dan wél met een moderne draai.
De gemeente West Maas en Waal telt ongeveer 20.000 inwoners en ligt (zoals de naam zegt) tussen de wateren de Maas en de Waal in. De mix van een goede bereikbaarheid (A15, A73, A50), de vele voorzieningen én de gezelligheid maakt het een gemeente om van te (gaan) houden.

Jouw toekomstige team

Natuurlijk wel zo handig om te weten waar je terecht komt na de twee sollicitatierondes. Jij komt het team Control versterken. Een betrokken, enthousiast en verbindend team dat bestaat uit 12 medewerkers. Jij als medewerker staat nooit alleen; je bent onderdeel van het grotere geheel. Samen met je collega’s werk je vanuit de kernwaarden Samen, Verantwoordelijk en Professioneel. Je kent je kwaliteiten en beperkingen en stelt jezelf altijd de vraag: waar en hoe kan ik van toegevoegde waarde zijn?

Heb je interesse of vragen?

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV uiterlijk 28  augustus 2022 via de applicatie van www.werkeningelderland.nl. Je motivatie richt je aan Hans Kosman, teammanager Control, bij wie je ook terecht kun met inhoudelijke vragen over deze functie. Vragen over de procedure stel je aan Marjan Broecks, administratief medewerker P&O.

Hans Kosman is bereikbaar op 06 2073 7851 of per mail hkosman@westmaasenwaal.nl
Marjan Broecks is bereikbaar op 06 2137 0427 of per mail mbroecks@westmaasenwaal.nl

Solliciteer op de functie Contractmanager