Op dinsdag 9 november ondertekenden wethouder René Cruijsen van gemeente West Maas en Waal en Stichting Ondernemersfonds Beneden-Leeuwen (SOBL) de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst Reclamebelasting. Het doel: verder samenwerken aan een succesvol en aantrekkelijk winkelhart in Beneden-Leeuwen.

Vergroten van de levendigheid en leefbaarheid

Het ondernemersfonds in de vorm van Reclamebelasting is een initiatief van ondernemersvereniging Verrassend Leeuwen uit 2017. Inmiddels was de overeenkomst verlopen en wilden beide partijen graag voor nog vijf jaar verlengen. Wethouder René Cruijsen: “Heel fijn dat de ondernemersvereniging zich zo actief inzet voor een aantrekkelijk winkelgebied van Beneden-Leeuwen. Dat vergroot de levendigheid voor inwoners en de leefbaarheid van onze gemeente. Daar zijn wij als gemeente blij mee en dat ondersteunen we van harte met deze verlenging van de overeenkomst.”

Diverse activiteiten voor een aantrekkelijk winkelhart

SOBL stelt zich tot doel om meer bezoekers aan Beneden-Leeuwen te binden en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied te vergroten. Dat gebeurt onder andere door promotie, profilering, evenementen en aankleding. Voorzitter Erwin van der Sanden: “We willen graag een veilig en aantrekkelijk winkelhart. Dat zorgt voor meer klanten en dus meer omzet voor de ondernemers. Voor inwoners en ondernemers prettig. Dus wij zijn blij met deze samenwerking met de gemeente.”

van links naar rechts: Erwin van der Sanden, wethouder René Cruijsen, Bram van Koolwijk, Henk Heijmans (foto: Aline van Eijk)