Versis (aanvullend regiovervoer)

Wat is het?

Het aanvullend regiovervoer is vervoer per personenauto, taxibus of rolstoelbus, voor mensen die niet op een andere manier kunnen reizen.

Hulp bij vervoer via de gemeente 

Kunt u niet meer zelf op pad met de fiets, bus of de trein? En krijgt u het vervoer niet georganiseerd met hulp van vrienden of familie? Dan kunt u om hulp vragen bij de gemeente. 
De gemeente kijkt wat uw problemen zijn en waar u het vervoer voor nodig heeft. Vervolgens stelt de gemeente een oplossing voor. Dat kan een taxipas zijn voor Versis. Het kan ook een andere oplossing of vervoersdienst zijn, als dat passend is in uw situatie. U kunt hiervoor contact opnemen met VraagWijzer. VraagWijzer is bereikbaar op telefoonnummer 0487 790 790.

Versis

Versis is taxivervoer van deur tot deur. U moet via de vervoerder een rit reserveren. Meestal reist u met Versis samen met anderen. U deelt de taxibus met andere passagiers. Daardoor bent u soms iets langer onderweg.

Versis rijdt van deur tot deur; u hoeft dus niet bij een halte te wachten. De taxibussen rijden elke werkdag van 7.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds. In het weekend rijden ze van 9.00 's ochtends tot 23.00 in de avond. 

Wat kost het?

Reizen met Versis is niet gratis. Met een speciale taxipas krijgt u korting op Versis. De prijs ligt daardoor meer in de buurt van reizen met 'normaal' openbaar vervoer. U betaalt ook altijd een eigen bijdrage. Kijk op op de website van Versis voor meer informatie over de kosten en het aantal kilometers dat u kunt reizen.

Extra informatie

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.
Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Heeft u een taxipas voor wmo-vervoer, dan kunt u ook een Valypas aanvragen. Ook in een aantal andere gevallen kunt u in aanmerking komen voor een Valyspas: bijvoorbeeld als u een Wmo-rolstoel, Wmo-scootmobiel of gehandicaptenparkeerkaart heeft. Lees de voorwaarden op Valys.nl.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op de website van Valys. U kunt ook bellen met 0900 9630.
 

Heeft u gevonden wat u zocht?