Wat is het?

AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben volgens de Jeugdwet recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp en Adviespunt Zorgbelang. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ/Adviespunt Zorgbelang is gratis. De vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van de gemeente of van VraagWijzer.

Hoe werkt het?

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?     

Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uitkomt met de consulent van VraagWijzer, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon. Allereerst luisteren ze naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met VraagWijzer.

Wat moet ik doen?

Zo bereik je de Vertrouwenspersoon

  • Bel naar 088 5551 000
  • Mail naar info@akj.nl
  • Chat met een vertrouwenspersoon. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Heeft u gevonden wat u zocht?