Vervoer binnen West Maas en Waal

Er zijn een aantal mogelijkheden voor inwoners uit de gemeente West Maas en Waal om te reizen. Denk bijvoorbeeld aan het reizen met een bus van Arriva, HaltetaxiRRReis, het SLAG-busje, project AutoMobiel of het gebruik van een deelauto van O2share. Wanneer u een Wmo-vervoersindicatie hebt kunt u ook mogelijk met Versis reizen.

Arriva

Lijnbussen: door West Maas en Waal rijden de lijndiensten 42 en 165. Het plannen van uw reis kan bij Arriva.

Belbus: de belbus (lijn 265) van Arrivalink naar pdf bestand rijdt ’s avonds en in het weekend. U moet uw rit minimaal een uur van tevoren boeken via telefoonnummer 0900 1961. De belbus rijdt van halte tot halte en maakt gebruik van een aantal haltes van de voormalige buurtbus. De belbus rijdt van Beneden-Leeuwen naar Dreumel en komt langs Altforst, Appeltern, Maasbommel en Alphen. In Appeltern zijn er twee haltes.

HaltetaxiRRReis Gelderland

HaltetaxiRRReis is een deeltaxi op bestelling die flexibel van halte naar halte rijdt. De haltetaxi sluit goed aan op de bus en trein. U kunt met de HaltetaxiRRReis reizen als er geen ander openbaar vervoer in de buurt is, of als u met de haltetaxi reistijd kunt besparen. Met de Reisplanner van RRReis kunt u uitzoeken of dat bij uw rit het geval is.

Deelauto's in Maas en Waal

In Appeltern, Beneden-Leeuwen en Maasbommel zijn deelauto's te vinden. Een deelauto is een auto die op locatie staat. U kunt de auto reserveren wanneer u de auto nodig hebt. U betaalt dan per uur of per gereden km.

Meer informatie kunt u vinden op de website van O2share.

SLAG busje (Alphen)

Met het bestaande SLAG-busje zorgt dorpsplatform Stichting Leefbaar Alphen Gelderland (SLAG) voor het vervoer van inwoners. Vrijwilligers besturen het busje en rijden binnen het gebied Den Bosch-Nijmegen-Oss-Tiel. Reserveren kan, liefst 24 uur van tevoren, via 06 1294 5756.

Servicepunt AutoMobiel

De gemeente West Maas en Waal doet mee met project Automobiel: een vervoersservice van Servicepunt Thuiswonen. AutoMobiel is bedoeld voor ouderen, hulpbehoevenden en anderen die voor vervoer hulp nodig hebben van een chauffeur met eigen auto. Denk bijvoorbeeld aan iemand die moet solliciteren voor wie het OV te omslachtig is. Wie gebruik wil maken van AutoMobiel wordt voor € 15,00 per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen (tarief 2019). U kunt dan het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Hiervoor belt u naar het coördinatiepunt in Tiel: 088 7004 100. De medewerker daar kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. Het servicepunt regelt de afspraak met de chauffeur. U betaalt voor de rit € 0,35 per kilometer direct aan de chauffeur.

Nieuwe chauffeurs zijn altijd welkom. Zij kunnen zich aanmelden op www.servicepunt-automobiel.nl, bellen met 088 7004 100 of mailen naar info@servicepunt-thuiswonen.nl

Versis in Rivierenland

Versis is het aanvullende vervoer in Rivierenland. Iedereen met een Wmo-vervoersindicatie kan met Versis reizen. Dat kan elke werkdag tussen 7.00 uur en 23.00 uur. En in het weekend tussen 9.00 uur en 23.00 uur. 

Versis is vervoer van deur-tot-deur, van deur-tot-halte of van halte-tot-halte. Boek uw rit ruim van tevoren op 088 1235 757. U kunt ook uw rit digitaal boeken.

Bij Versis geldt een opstaptarief en een kilometertarief. Er zijn kosten voor reguliere reizigers en voor reizigers met een puntbestemming. Alle informatie over de kosten voor reizigers is te vinden op de website van Versis.

Voor meer informatie belt u met de regiecentrale van Versis via 088 1235 757 of u kijk op de website van Versis.

Heeft u gevonden wat u zocht?