Op dit moment is er een aantal mogelijkheden voor onze inwoners om binnen de gemeente te reizen. Het project AutoMobiel is een ‘marktplaats’ voor de vraag naar mobiliteit en het aanbod van vrijwilligers die met hun eigen auto mensen vervoeren tegen een kleine onkostenvergoeding. Daarnaast is er het SLAG busje in Alphen en een dorpsauto in Appeltern. De gemeente is in gesprek om ook in Maasbommel een dorpsauto in te zetten. Verder kunnen inwoners gebruik maken van de regiotaxi en de belbus. 

Arriva

Lijnbussen: door West Maas en Waal rijden de lijndiensten 42 en 165. Het plannen van uw reis kan bij Arriva(externe link)

Belbus: de belbus (lijn 265) van Arriva(externe link) rijdt ’s avonds en in het weekend. U moet uw rit minimaal een uur van tevoren boeken via telefoonnummer 0900 1961. De belbus rijdt van halte tot halte en maakt gebruik van een aantal haltes van de voormalige buurtbus. In elk dorp is één halte waar de belbus naar toe rijdt. In Dreumel, Appeltern en Beneden-Leeuwen zijn twee haltes.

Versis in Rivierenland

Versis is het aanvullende vervoer in Rivierenland. Iedereen met een Wmo-vervoersindicatie kan met Versis reizen. Dat kan elke werkdag tussen 7.00 uur en 23.00 uur. En in het weekend tussen 9.00 uur en 23.00 uur. 

Versis is vervoer van deur-tot-deur, van deur-tot-halte of van halte-tot-halte. Boek uw rit ruim van tevoren op 088 1235 757. U kunt ook uw rit digitaal boeken(externe link).

Bij Versis geldt een opstaptarief en een kilometertarief. Er zijn kosten voor reguliere reizigers en voor reizigers met een puntbestemming. Alle informatie over de kosten voor reizigers(externe link) is te vinden op de website van Versis.

Voor meer informatie belt u met de regiecentrale van Versis via 088 1235 757 of u kijk op de website van Versis(externe link).

Servicepunt AutoMobiel

De gemeente West Maas en Waal doet mee met project Automobiel(externe link): een vervoersservice van Servicepunt Thuiswonen. AutoMobiel is bedoeld voor ouderen, hulpbehoevenden en anderen die voor vervoer hulp nodig hebben van een chauffeur met eigen auto. Denk bijvoorbeeld aan iemand die moet solliciteren voor wie het OV te omslachtig is. Wie gebruik wil maken van(externe link) AutoMobiel wordt voor € 15,00 per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen (tarief 2019). U kunt dan het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Hiervoor belt u naar het coördinatiepunt in Tiel: 088 7004 100. De medewerker daar kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. Het servicepunt regelt de afspraak met de chauffeur. U betaalt voor de rit € 0,30 per kilometer direct aan de chauffeur. 

Nieuwe chauffeurs zijn altijd welkom. Zij kunnen zich aanmelden op www.servicepunt-automobiel.nl, bellen met 088 7004 100 of mailen naar info@servicepunt-thuiswonen.nl

SLAG busje (Alphen)

Met het bestaande SLAG-busje(externe link) zorgt dorpsplatform Alphen voor het vervoer van inwoners. Vrijwilligers besturen het busje. Reserveren kan, liefst 24 uur van tevoren, via 06 1294 5756.

Deelauto's in Maas en Waal

In Appeltern, Beneden-Leeuwen en Maasbommel zijn deelauto's te vinden. Een deelauto is een auto die op locatie staat. U kunt de auto reserveren wanneer u de auto nodig hebt. U betaalt dan per uur of per gereden km.

Meer informatie kunt u vinden op de website van O2share(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?